Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Cristianu Ronaldu so na domači Madeiri postavili kip

Deli na:
Cristianu Ronaldu so na domači Madeiri postavili kip

Foto: Reuters

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je zelo priljubljen na rodni Madeiri, portugalskemu otoku v Atlantiku, kjer se je odlični nogometaš rodil, preživel otroška leta in zrasel v nogometaša. Slovitemu rojaku so se poklonili v največjem mestu na otoku Funchalu tako, da mu na osrednjem trgu postavili 3,5 metra visok bronasti kip.

Madeiera prav po zaslugi napadalca madridskega Reala ni znana le po slovitem vinu in kot privlačna turistična destinacija s slovesom otoka večne pomladi. Največja otoška ikona je tako eden najboljših nogometašev na svetu.

Ronaldo ima v Funchalu že muzej, ki so ga postavili njemu v čast, njegova veličina pa je upodobljena še v bronu v njegovi značilni pozi in z značilno pričesko. Na otoku se je sicer vnela silovita polemika, da kip sploh ni podoben izvirniku in da predstavlja komično karikaturo ter da gre za navaden kič.

A Ronalda se kritike niso dotaknile, še manj pa ga niso prizadele, z veseljem je našel čas v natrpanem urniku, se odzval vabilu in se skupaj s člani družine udeležil slovesnega odkritja kipa, sicer brez kakšne posebne umetniške vrednosti, ter se postavil pred fotografski objektiv.

Ronaldo je po osvojenem klubskem svetovnem prvenstvu z Realom prepričan, da ga bo prav kip v njegovo čast dodatno motiviral k osvojitvi novih lovorik, s čimer bo ponesel glas o majhni Madeiri po vsem svetu. Ronaldo se je ob tem zahvalil avtorjem kipa ter jih pohvalil, da so ga "naredili še lepšega".

[scald=9:sdl_editor_representation]
Cristiano Ronaldo s sinom Cristianom Ronaldom mlajšim, by urednik