ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Conchita Wurst bo posnela prvi album

Deli na:
Conchita Wurst bo posnela prvi album

Foto: Reuters

Bradata avstrijska pevka Conchita Wurst bo posnela svoj prvi album, ki naj bi izšel spomladi. Album bo imel po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sodobnejši zvok ter se bo oddaljil od evrovizijske uspešnice Rise like a Phoenix.

Kot je dejala umetnica, ki ji je letošnje leto prineslo zmago na izboru za pesem Evrovizije in nastop v Evropskem parlamentu, do sedaj zaradi vseh povabil in priložnosti, ki jih ni smela zamuditi, ni bilo časa za snemanje albuma. "Želela sem spoznati vse te ljudi in kar največ doživeti," je dejala.

Odkar je Conchita Wurst zmagala na izboru za pesem Evrovizije, je nastopila na londonskem trgu Trafalgar, kot model Jean-Paula Gaultierja je nastopila na Pariškem tednu mode, poleg tega je posodila glas sovi Evi v nemški sinhronizaciji risanke Pingvini z Madagaskarja. Trenutno je aktualno povabilo na januarsko podelitev nagrad zlati globusi v Los Angelesu. Te se bo, kot pravi, udeležila, pa tudi če bo to pomenilo preložitev snemanja albuma.

Wurstovo zaradi njenih sporočil o strpnosti in boju proti diskriminaciji številni razumejo kot ambasadorko za pravice istospolno usmerjenih.

Kdaj bo odložila svojo lasuljo, oprijeta oblačila in visoke pete, še ne ve. "Mogoče čez 20 let, mogoče naslednje leto, nisem se še odločila... Rada imam, kar počnem, rada sem Conchita, rada se oblačim in ličim," je dejala in dodala, da bo to počela, dokler se bo ob tem zabavala. Tistega dne, ko se bo spremenila v zagrenjenega starega transvestita, pa bo vedela, da je čas za umik s scene.