900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ciprski upokojenec je "tovarišu Aleksisu" poslal svojo pokojnino

Deli na:
Ciprski upokojenec je "tovarišu Aleksisu" poslal svojo pokojnino

Foto: Reuters

Ciprski upokojenec je svojih 506 evrov pokojnine poslal grškemu premierju Aleksisu Ciprasu kot prispevek h grškemu proračunu. V pismu, ki ga je poslal z denarjem, je zapisal, da gre za znak podpore in hvaležnosti "tovarišu Aleksisu".

"Darilo je zahvala za vaša neutrudna pa tudi junaška prizadevanja za ohranitev in zaščito časti ter dostojanstva grških ljudi, ki ju nekateri zlorabljajo... naj bodo prekleti," je zapisal 88-letni Onufris Mihaelides.

Pismo je zaključil z besedami: "Glavo pokonci, tovariš Aleksis, naš simbol boja za ponos in dostojanstvo," poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mihaelides, ki ima v obalnem mestu Limassol še vedno v lasti manjšo trgovino z električnimi pripomočki, je za AFP povedal, da se je bil primoran odzvati, potem ko je na televiziji videl podobe ljudi njegove starosti, kako stojijo pred bankami, da bi dobili denar s svojih računov.

Mihaelides, čigar tri hčere so študirale v Grčiji, je še dejal, da bi na nedeljskem referendumu v Grčiji tudi sam glasoval z "ne".

O sebi je še povedal, da je občutljiva oseba. "In sem si rekel, da bi lahko s to majhno potezo vzpodbudil premožnejše ljudi, da pomagajo." Pojasnil je tudi, da so ga poklicali Ciprasovi sodelavci in se mu zahvalili za njegovo potezo.

"Videl sem, kako smo Ciprčani trpeli, najbrž manj kot Grki, in sem si rekel: da, stori to, pošlji ta manjši znesek, da boš pomagal revnejšim družinam," je še povedal upokojenec, ki je po turški invaziji na Ciper leta 1974 postal begunec s severa dela še vedno razdeljenega otoka.