Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ciprski javni uslužbenec se pritožuje, da dobiva plačo, čeprav nič ne dela

Deli na:
Ciprski javni uslužbenec se pritožuje, da dobiva plačo, čeprav nič ne dela

Foto: Arhiv Reporterja

Javni uslužbenec na Cipru je izvedel nenavaden protest: v pismu predsedniku države se je pritožil, da je bil v zadnjem letu zelo lepo plačan za praktično nič dela. Odkar je bil februarja lani imenovan za vstopno kontaktno točko na ministrstvu za energijo, trgovino in turizem, namreč ni opravil še nobene naloge.

Marios Drushiotis je v pismu potožil, da čez njegovo mizo ni pripotoval še noben dokument in da mu nadrejeni niso naložili nobenih delovnih nalog, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Zdi se mi nesprejemljivo, da je uslužbenec v plačnem razredu A13+2 prisiljen v nedejavnost," je zapisal v pismu ciprskemu predsedniku Nikosu Anastasiadesu. Pismo je na spletni strani objavil vodilni ciprski časnik Filelefteros.

"Po moje bi država prihranila, če bi mi naložila, da ostanem doma in bi mi zgolj pošiljali plačo. Prihranili bi tudi pri ogrevanju in razsvetljavi moje pisarne," je zapisal.

Javni uslužbenci v njegovem plačnem razredu prejmejo okoli 5000 evrov plače mesečno, medtem ko je povprečna bruto plača na otoku nekaj čez 1500 evrov.

AFP je vstopila v stik z Drushiotisom, ki pa je zavrnil nadaljnje komentarje.

Ciper je morala marca 2013 pred finančnim zlomom reševati EU, takrat so na otoku začasno tudi zaprli banke. Za državo so tri leta zategovanja pasu, stopnja brezposelnosti je izredno visoka, mnogi pa so kritični do javnih uslužbencev, ki naj bi bili preveč plačani in leni.

Na ministrstvu za trgovino so Drushiotisa sicer obtožili "neupravičenega blatenja javnih uslužbencev". Njegov položaj naj bi bil ključen za privabljanje tujih neposrednih investicij in zmanjšanje birokracije. Argument, da je bilo njegovo imenovanje na to mesto potrata denarja, po mnenju ministrstva "enostavno ne zdrži".