oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Četrtfinale lige prvakov prvič po letu 2008 brez Messija

Deli na:
Četrtfinale lige prvakov prvič po letu 2008 brez Messija

Lionel Messi in Kylian Mbappe - Foto: Reuters

V nogometni lige prvakov sta se Borussii Dortmund in Portu v četrtfinalu pridružila še Paris St. Germain, ki je na povratni tekmi osmine finala igral 1:1 z Barcelono, in Liverpool, ki je izločil Leipzig Kevina Kampla, potem ko je dvakrat zmagal z 2:0. Barcelona se tako prvič po letu 2008 ni uvrstila v četrtfinale.

PSG je večino dela opravil že na prvi tekmi v Barceloni, ko je zmagal s 4:1. Barcelona je zato pričakovano začela napadalneje, čeravno je tudi domača ekipa prišla do nekaj strelov, toda pri Kataloncih je nekajkrat nevarno, a preslabo meril Ousmane Dembele, v 23. minuti pa je Sergino Dest zadel prečko.

Toda sanje Barcelone o kakšnem preobratu so se praktično končale v 30. minuti, ko so sodniki po pregledu z VAR dosodili najstrožjo kazen za Francoze, Kylian Mbappe pa jo je zanesljivo unovčil. V 37. minuti je Barca zmanjšala zaostanek, ko je s približno 20 metrov pod prečko zadel Lionel Messi in dosegel svoj 120. gol v ligi prvakov.

V sodniškem dodatku prvega polčasa so do enajstmetrovke prišli tudi Katalonci, z bele pike je streljal Messi, Keylor Navas je toliko preusmeril žogo, da je ta zadela prečko in se odbila v igrišče.

V drugem polčasu se je nadaljevala prevlada gostov iz Barcelone, a brez pravega učinka. V 69. minuti je sicer z glavo nevarno meril Sergio Busquets, a se je Navas izkazal. Na drugi strani je v 90. minuti Mbappe zgrešil še zadnji nevarnejši strel na tekmi.

Liverpool pa je v Budimpešti proti Leipzigu Kevina Kampla branil prednost z 2:0 s tekme v gosteh. Oboji so si v prvem polčasu priigrali nekaj priložnosti, pri Leipzigu, ki je lovil velik zaostanek, velja omeniti predvsem poskusa Kampla, ki je igral le v prvem polčasu, in Emila Forsberga v 32. minuti, prvi je meril natančno, a prešibko, drugi pa je za malo zgrešil cilj.



Liverpool je pogosto poskušal s protinapadi, bil nekajkrat nevaren, tudi v 41. minuti, ko je poskusil Diogo Jota, toda Leipzigov vratar Peter Gulacsi je bil na mestu. V drugem polčasu velja najprej omeniti strela Alexandra Soerlotha in Danija Olma v 65. minuti, predvsem prvi je bil blizu, ko je zadel prečko.

V 70. minuti pa je bilo konec upov tudi za Leipzig, saj je Mohamed Salah s 14 metrov skupno prednost Angležev povišal na 3:0. V 74. minuti je Sadio Mane le še postavil piko na i, ko je iz bližine zadel za 2:0 na tekmi in 4:0 skupno.

Borussia Dortmund je v torek izločila Sevillo, potem ko je na povratni tekmi igrala 2:2, prvi obračun pa dobila s 3:2, Portugalci pa so odpravili Juventus, ko so po podaljšku v gosteh sicer izgubili z 2:3, a prvo tekmo dobili z 2:1.

Prihodnji torek bosta na sporedu tekmi med Realom Madridom in Atalanto Josipa Iličića, Španci vodijo z 1:0, ter Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach, kjer Angleži prednjačijo z 2:0. Dan pozneje pa bosta še tekmi med Chelseajem in Atleticom Madridom Jana Oblaka, kjer Londončani vodijo z 1:0, ter Bayernom in Laziem, kjer so Bavarci v prednosti s 4:1.

Četrtfinalne tekme bodo 6. in 7. aprila ter 13. in 14. aprila, polfinalne 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa bo 29. maja v Istanbulu.