Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Četrtfinale Lige prvakov: obramba Juventusa proti napadu Barcelone

Deli na:
Četrtfinale Lige prvakov: obramba Juventusa proti napadu Barcelone

Nogometaši Juventusa. - Foto: Reuters

Nogometaši v nogometni ligi prvakov bodo drevi in v sredo igrali prve četrtfinalne tekme. Danes bo večino pozornosti požel obračun Juventusa in Barcelone.

Drevi ob 20.45 bosta na sporedu obračuna med torinskim Juventusom in Barcelono ter dortmundsko Borussio in Monacom, v sredo ob isti uri pa bosta še dvoboja Bayern München - Real Madrid in Atletico Madrid - Leicester City.

Danes bo večino pozornosti požel obračun Juventusa in Barcelone. Torinčani upajo, da se bodo Kataloncem maščevali za poraz v finalu leta 2015, a to nikakor ne bo lahka naloga. Kljub zadnjemu prvenstvenemu porazu proti Malagi je Barcelona nepopustljivost pokazala v osmini finala, ko je po zaostanku s prve tekme z 0:4 proti PSG na povratnem obračunu zmagala s 6:1. Prav zaradi velikega števila zadetkov - Barca jih je v prvenstvu dosegla že 88 - bo morala biti obramba Juventusa ves čas zbrana, posebej ob udarnem triu Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar.

Veliko zadetkov pa nogometni privrženci pričakujejo v obračunu Borussie in Monaca. Slednji je prav tako strelsko izjemno razpoložen, na 31 domačih ligaških tekmah jih je dosegel prav tako kot Barcelona 88. Toda kapetan rumeno-črnih Marcel Schmelzer pravi, da bo pomembna predvsem obramba in da je ta na strani nemške ekipe.


V sredo pa se bosta že 23. v evropskih tekmovanjih udarila velikana Bayern in branilec naslova Real. Bayern bo igral brez poškodovanega branilca Matsa Hummelsa, Real, ki želi postati prvi klub z ubranitvijo naslova v ligi prvakov, pa brez dveh članov obrambe Pepeja in Raphaela Varana.

Atletico z razpoloženim slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom pa bo skušal izločiti Leicester City. Atletico je ta angleški klub izločil dvakrat v evropskih tekmovanjih, leta 1997 v pokalu Uefe in v sezoni 1961/62 v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Juventus je v osmini finala izločil Porto, Barcelona PSG, Borussia Benfico, Monaco Manchester City, Bayern je bil boljši od Arsenala, Real od Napolija, Atletico od Bayerja Kevina Kampla ter Leicester od Seville.

Povratne tekme bodo 18. in 19. aprila.