favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Celjska legenda Sergej Rutenka gre v pokoj

Deli na:
Celjska legenda Sergej Rutenka gre v pokoj

Foto: Bobo

Belorus Sergej Rutenka je bil leta 2004 s Celjem Pivovarno Laško evropski prvak, nastopal je tudi za slovensko reprezentanco.

Včeraj je črto pod bogato rokometno kariero potegnil 35-letni Belorus Sergej Rutenka, šestkratni zmagovalec lige prvakov, nekdanji slovenski reprezentant in zmagovalec najprestižnejšega klubskega tekmovanja s Celjem Pivovarno Laško.

Medtem ko je beloruska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Franciji, je Rutenka v Minsku sklical novinarsko konferenco in razkril, da je končal profesionalno pot.

"Zdaj sem mogoče miren, toda o tem sem dolgo razmišljal. Celo žena mi ni verjela, ves čas me je spraševala, ali sem resen. Vidim, da je čas za nov list v mojem življenju. Nisem prvi igralec, ki je končal kariero in ne bom zadnji. Moja vest je čista, tako kot je bila čista predanost igranju za klube in reprezentance," je dejal Rutenka.



Belorus s slovenskim in španskim potnim listom je nazadnje igral za SKA Minsk. Decembra je najavil, da se bo preizkusil v Katarju, toda tam je ostal le kratek čas.

Rutenka je kariero začel v Arkatronu Minsku, pri 19 letih se je preselil v Slovenijo h Gorenju Velenju in nato Celju. Slovensko ligo je osvojil štirikrat, leta 2004 pa je bil eden glavnih igralcev pri podvigu Celja, ko je osvojilo ligo prvakov. Sledila je selitev v Španijo, kjer je preživel deset let. Bil je član Ciudad Reala in Barcelone, na Pirenejskem polotoku je osvojil osem naslovov španskega prvaka in pet v ligi prvakov. Skupno je tako šestkrat dvignil lovoriko za zmago v ligi prvakov, večkrat je to uspelo le Andreju Xepkinu, ki je z Barcelono slavil sedemkrat.

"V karieri sem postavil toliko mejnikov, ne bi bilo zanimivo, če bi vse imenoval. Vesel sem, da nisem vsako leto menjal kluba, imam veliko lepih spominov. Z Belorusijo sem osvojil srebro na mladinskem evropskem prvenstvu, ta uspeh ima posebno mesto. Obžalujem, da nisem osvojil medalje s člansko reprezentanco," je povedal Rutenka.