mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Britanski politik obtožen, da je volivce podkupoval s klobasicami

Deli na:
Britanski politik obtožen, da je volivce podkupoval s klobasicami

Foto: Reuters

Kandidata evroskeptične stranke Ukip na majskih parlamentarnih volitvah v Veliki Britaniji, Kima Rosa, bo zaslišala policija, ker naj bi na nekem predvolilnem dogodku februarja podkupoval potencialne volivce s klobasicami v testu, poroča britanski BBC. Rose obtožbe zavrača kot smešne in povsem neutemeljene.

Dogodek v okrožju Southampton Itchen na jugu Anglije je bil sam po sebi zelo podoben številnim drugim te dni na Otoku - kandidat, nekaj hrane in pijače ter relativno obroben zvezdnik, ki naj bi privabljal ljudi.

Slednji je bil v tem primeru Jimmy White, mojster biljarda in star prijatelj Kima Rosa. Vstop za mlade je bil brezplačen in dobili so priložnost, da se pomerijo z Whitom, odrasli pa so morali plačati po dva funta. Za okrepčilo so pripravili čaj in kavo ter sendviče in klobasice v testu.

"Bil je fantastičen dan. Privoščili smo si čaj, kavo, sendviče in nekaj klobasic v testu. Sedaj pa so me prijavili zaradi suma pogostitve," je povedal Rose in zatrdil, da je bil morda res "malce naiven", a njegovi "nameni so bili dobri". Na policiji se mora zglasiti v ponedeljek.

Britanska volilna zakonodaja prepoveduje neposredno ali posredno ponujanje kakršnekoli hrane, pijače, zabave ali drugih daril potencialnim volivcem z namenom vplivati na to, kako bodo volili. Na običajno gostoljubnost se prepoved ne nanaša, saj mora biti prisotno koruptivno vplivanje, pojasnjuje BBC.