Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brez drastičnih potez: Slovenija ostaja na evropskem prvenstvu

Deli na:
Brez drastičnih potez: Slovenija ostaja na evropskem prvenstvu

Foto: Martin Metelko

Člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije (RZS) so na današnji seji v zagrebškem hotelu Westin odločili, da bo slovenska moška rokometna reprezentanca nadaljevala nastope na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

Odločitev je povsem pričakovana. RZS bi v primeru demonstrativnega odhoda slovenske moške izbrane vrste z letošnjega zaključnega turnirja na Hrvaškem utrpela hude posledice, med drugim bi bile vse slovenske selekcije za nekaj časa bržkone izločene iz vseh tekmovanj pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF).

Slovenska rokometna zveza je zavoljo domnevno spornega sojenja na uvodnih dveh tekmah slovenske reprezentance proti Makedoniji in Nemčiji v torek zagrozila z odhodom iz Zagreba, po današnji odločitvi predsedstva RZS pa je jasno, da bo nadaljevala nastope na 13. evropskem prvenstvu.

Izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića drevi ob 20.30 v zagrebški Areni čaka zadnja tekma skupinskega dela s Črnogorci. Slovenija bo v primeru poraza končala nastope na EP, v primeru neodločenega izida ali zmage se bo prebila v drugi del tekmovanja. V Varaždinu jo nato čakajo tekme z najboljšimi tremi reprezentancami iz skupine D, v njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.