Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bolano ali smešno? "Resnične gospodinje Islamske države"

Deli na:
Bolano ali smešno? "Resnične gospodinje Islamske države"

Foto: BBC

BBC-jev skeč Resnične gospodinje Islamske države je razdvojil občinstvo v Veliki Britaniji in tudi po svetu.

Britanski BBC je objavil skeč z naslovom The Real Housewives of ISIS (Resnične gospodinje Islamske države), v katerem na satiričen način prikazujejo ženske, ki jih skrajna skupina Islamska država vabi v svoje vrste. Skeč je razdvojil uporabnike spletnih družbenih omrežij.

Dvominutni skeč, ki so ga predvajali v zabavni oddaji Revolting, si je ogledalo že več kot 21 milijonov uporabnikov, od torka pa so na profilu televizijskega kanala BBC 2 na Facebooku pod posnetkom uporabniki objavili skoraj 90.000 komentarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skeč je pri gledalcih pustil mešane občutke. Nekateri so ga označili za "bolan" in "brez okusa", drugim se zdi smešen, saj se norčuje iz "nasilnega, pedofilskega, regresivnega kulta smrti" Islamske države.


Ameriški resničnostni šov Resnične gospodinje prikazuje življenja uglednih žensk v različnih mestih. Ustvarjalci skeča so ženske zamenjali z britanskimi ženami džihadistov, ki se pogovarjajo o svojih oblačilih, dve ženski imata na sebi samomorilski jopič.

"Le trije dnevi so do obglavljenja, jaz pa nimam pojma, kaj bom oblekla," v skeču pravi ena od žena, druga, priklenjena ob štedilnik, pa: "Ali mi je kupil novo verigo, ki je dolga osem čevljev, lahko grem skoraj že ven, kar je super."

BBC skeča ni želel komentirati, Jolyon Rubinstein, eden do dvojice ustvarjalcev skečev, v katerih na satiričen način prikazujejo aktualne zadeve, je na Twitterju zapisal: "Zakaj se ne bi smeli norčevati iz džihadistk?"

Ustvarjalca skeča Rubinstein in Heydon Prowse sta ob tem retvitala komentar britanskega komika bangladeškega porekla, ki je zapisal: "Skeč se posmehuje iz spletnega navezovanja stikov in opozarja na pomembno temo. Bistvo satire je razgaljanje neumnosti. Satira, kakršna je ta, poudarja absurdnost tistih, ki rekrutirajo in so rekrutirani za IS."