Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bo veter odpihnil olimpijske igre? Tekmovanja so onemogočena, zaprli so olimpijski park

Deli na:
Bo veter odpihnil olimpijske igre? Tekmovanja so onemogočena, zaprli so olimpijski park

Foto: Reuters

Močan veter v olimpijskem mestu Gangneung ob vzhodni obali Južne Koreje povzroča velike težave lokalnim oblastem in organizatorjem olimpijskih iger.

"Vse aktivnosti v olimpijskem parku so zaradi varnostih razlogov začasno ustavljene," je povedal tiskovna predstavnica organizacijskega komiteja. Niso pa ogrožena tekmovanja v ledenih dvoranah.

Ljudi, ki se v pričakovanju tekmovanj v hitrostnem drsanju zadržujejo na prostem v olimpijskem parku, so pozvali, naj se umaknejo v zgradbe. Do konca dneva so sicer dostop do parka za javnost zaprli.

Popoldne po lokalnem času so v obmorskem mestu izmerili veter s hitrostjo 8,7 metra na sekundo. Oblasti so na nevarnost zaradi močnega vetra opozorile ljudi tudi s kratkimi sporočili prek telefonov.

Zaradi škode, ki jo je veter povzročil na strešni kritini, so po poročanju nacionalne tiskovne agencije Yonhap v olimpijskem parku zaprli nekaj začasno postavljenih objektov, med njimi trgovino s spominki in medijski center.

Močan veter kroji tudi usodo tekem v zimskem središču Alpensia. Biatlonke se bodo na 15-kilometrski razdalji pomerile šele v četrtek, alpske smučarke pa bodo slalom odpeljale v petek. Pred tem so prav tako zaradi močnega vetra prestavili moški smuk in ženski veleslalom.