Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Björk bo kmalu izdala novi album

Deli na:
Björk bo kmalu izdala novi album

Islandska pevka Björk je na svojih socialnih omrežjih napovedala, da bo kmalu izdala novi album. Ta bo sledil studijskemu izdelku Vulnicura iz leta 2015, v katerem se je po razhodu z dolgoletnim partnerjem, ameriškim umetnikom Matthewjem Barneyjem, podala na globoko čustveno popotovanje.

Lani je napovedala, da bo njen novi izdelek vedrejši.

Björk je lani v pogovoru za revijo AnOther napovedala: "Zadnji album bi lahko opredelili kot pekel - bil je kot ločitev. Sedaj bomo ustvarili nebesa. Utopijo." Dodala je, da njene skladbe vselej izhajajo iz podzavestnih občutij, ki se ji porajajo v naravi.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP Björk še ni razkrila naslova svojega novega studijskega izdelka, ga pa je mogoče že prednaročiti na pevkini spletni strani.

Kalifornijski umetnik in filmar Andrew Thomas Huang, ki je z Björk sodeloval že pri albumu Vulnicura, je novinarjem povedal, da je pevka ustvarila album, ki z upanjem zre v prihodnost.

Björk je glasbeno kariero začela v 80. letih minulega stoletja v zasedbi The Sugarcubes. Leta 1990 je izdala ploščo Gling-Glo z bebop triom Gudmundar Ingolfsonnar, dve leti pozneje pa se je začela njena uspešna solo pot, ki jo zaznamujejo samosvoje razumevanje plesne in elektronske glasbe ter nenehno eksperimentiranje.