pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayern in Sevilla se bosta spopadla za evropski superpokal

Deli na:
Bayern in Sevilla se bosta spopadla za evropski superpokal

Foto: Reuters

Nogometaši münchenskega Bayerna in Seville bodo drevi ob 21. uri v Budimpešti igrali tekmo 45. evropskega superpokala, tradicionalni obračun zmagovalca lige prvakov in evropske lige. Po napovedih Evropske nogometne zveze bodo na Areni Puskas tudi gledalci, dovoljenih bo 20.000 na objektu, ki jih sicer sprejme 67.000.

Ponos Bavarske je doslej igral štirikrat v superpokalu, zmagal je leta 2013. Sevilla je igrala petkrat, slavila pa leta 2006. Zmagovalec bo deseti klub z več kot enim superpokalnim naslovom.

Hkrati bo to tretjič, ko bosta za superpokal igrala nemški in španski klub. Doslej je oba dobila Španija oziroma Barcelona, ki je leta 1992 ugnala Werder s 3:2, pet let pozneje pa še Borussio Dortmund s 3:1.

Kluba sta se v evropskih tekmovanjih med sabo merila v četrtfinalu lige prvakov 2018, s skupnim izidom 2:1 je napredoval nemški velikan. Ta bo tudi tokrat v vlogi favorita, saj je v zadnjem obdobju pokazal zastrašujočo formo, v domačem prvenstvu je z 8:0 odpravil Schalke, nenazadnje pa je prvi klub, ki je zmagal na prav vsaki tekmi lige prvakov v sezoni. Med drugim je Barcelono v zadnjem četrtfinalu premagal kar z 8:2.

Andaluzijci, ki jih vodi Julen Lopetegui, se lahko pohvalijo, da so zmagali v vseh šestih finalih pokala Uefa oziroma evropske lige, v katerih so igrali, od 22 dvobojev z nemškimi tekmeci pa izgubili le štiri tekme. Sicer pa so Andaluzijci v nizu 21 tekem brez poraza, nove sezone državnega prvenstva pa še niso začeli.

Tekmo bodo sodili Angleži Anthony Taylor, Gary Beswick in Adam Nunn.