favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayern bi lahko Ancelottija zamenjal z nekdanjim trenerjem Borussie Tuchlom

Deli na:
Bayern bi lahko Ancelottija zamenjal z nekdanjim trenerjem Borussie Tuchlom

Foto: Reuters

V Nemčiji se je začelo iskanje trenerja, ki bo na klopi Bayerna nasledil italijanskega strokovnjaka Carla Ancelottija.

Nemški Bild se je dokopal do informacij, da je najresnejši kandidat za Ancelottijevega naslednika na klopi Bayerna iz Münchna 44-letni nekdanji nemški nogometaš Thomas Tuchel, ki je bil nazadnje trener Borussie iz Dortmunda.

Nemški nogometni velikan iz Münchna se je razšel z 58-letnim Ancelottijem po sredinem porazu v drugem krogu lige prvakov, ko so Bavarci z 0:3 klonili proti Paris Saint Germainu. Novega trenerja bo čakala težka naloga, znova na Bavarsko pripeljati zmagovalno miselnost ter poskrbeti za izboljšanje odnosov med igralci, ki so se po poročilih nemških medijev zelo poslabšali med petnajstmesečno Ancelottijevo vladavino.

Po poročilih nemških medijev so vodilni predstavniki Bayerna že začeli pogajanja o pogodbi s pričakovanim novim strategom Tuchlom, ki je že v Münchnu. Tuchel se s prejšnjim delodajalcem ni razšel v prijateljskem vzdušju. Tuchel je kar prek Twitterja sporočil, da zapušča klub, h kateremu je prišel pred dvema letoma kot zamenjava za priljubljenega Jürgena Kloppa, ki je prevzel Liverpool. Tuchel se je poslovil le tri dni, po tem ko je Borrusia četrtič v zgodovini osvojila nemški nogometni pokal.

Tuchlu, ki je zasedbo pripeljala tudi v kvalifikacije za ligo prvakov, bi pogodba potekla junija prihodnje leto. Za predčasen odhod pa se je po poročanju nemških medijev odločil zaradi spora z upravo kluba, predvsem predsednikom Hans-Joachimom Watzkejem.