nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona z zmago ustvarila nekaj pritiska na Real

Deli na:
Barcelona z zmago ustvarila nekaj pritiska na Real

Foto: Reuters

Nogometni klub Barcelona je v 36. krogu španskega prvenstva prišel do zmage proti Valladolidu z 1:0. Neprepričljivi Katalonci so do treh točk v gosteh prišli po zadetku Artura Vidala v prvem polčasu, s čimer so se večnemu tekmecu iz prestolnice, Realu iz Madrida, približali na točko zaostanka.

Real ima z 80 točkami kljub minimalni prednosti na lestvici odigrano tekmo manj, obenem pa je od Barcelone boljši tudi v medsebojnih tekmah, kar je prvi kriterij razvrstitve španskega prvenstva. Madridčani bodo dvoboj 36. kroga odigrali v ponedeljek zvečer v Granadi.

Tekmo bodo odigrali pod malce večjim pritiskom, saj so Katalonci upravičili vlogo favoritov in prišli do minimalne zmage. Znova pa niso prepričali s prikazanim. Odločilni trenutek dvoboja je prišel v 15. minuti, ko je z 20. asistenco v sezoni Lionel Messi zaposlil Vidala, ki je s pomočjo vratnice zadel z desne strani.

Messi je z novo podajo postal drugi nogometaš v tem tisočletju, ki je v eni sezoni zabil najmanj 20 golov in ob tem prispeval še 20 asistenc. Prvi, ki mu je to uspelo, je bil Francoz Thierry Henry v dresu Arsenala v sezoni 2002/03.

V prvem dvoboju 36. kroga je do domače zmage prišla Osasuna, ki je z 2:1 ugnala Celto iz Viga in se povzpela na 11. mesto lestvice. Celta ostaja 16.