Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona kljub porazu v finale

Deli na:
Barcelona kljub porazu v finale

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so prvi finalisti lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi v Münchnu so proti domačemu Bayernu igrali 2:3 (2:1). Prvo tekmo pred domačimi gledalci so dobili s 3:0. Barcelona bo v finalu igrala z boljšim iz dvoboja med Realom Madridom in Juventusom. Italijani so prvi dvoboj dobili z 2:1.

* Stadion Allianz Arena, gledalcev 70.000, sodniki: Clattenburg, Beck in Collin (vsi Anglija).
* Strelci: 1:0 Benatia (7.), 1:1 Neymar (15.), 1:2 Neymar (29.), 2:2 Lewandowski (60.) 3:2 Müller (74.).
* Bayern: Neuer, Benatia, Rafinha, Boateng, Bernat, Lahm (od 68. Rode), Xabi Aonso, Thiago Alcantara, Schweinsteiger (od 87.Javi Martinez), Lewandowski, Müller (od 87. Götze).
* Barcelona: Ter Stegen, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Dani Alves, Rakitić (od 72. Mathieu), Busquets, Iniesta (od 75. Xavi), Suarez, Messi, Neymar.
* Rumeni kartoni: Ter Stegen, Alcantara, Xabi Alonso, Rode; Rakitić, Pedro.
* Rdeči karton: /.

Katalonci so pričakovano zadržali prednost, ki so si jo pridobili na prvi tekmi. Kljub dobremu začetku in prebliskom gostiteljev so skorajšnji španski prvaki odgovorili na pravi način in praktično že po pol ure prvega polčasa dokončno odločili potnika v finale.

Bavarci so si nekaj upanja vzbudili v sedmi minuti, ko je Mehdi Benatia zadel po podaji Xabija Alonsa iz kota. Toda v polčasu, spet polnem priložnosti, so te znali bolje unovčiti izbranci Luisa Enriqueja, saj so že v prvem polčasu preobrnili izid in odločili finalista.

Že v 15. minuti je izenačil Neymar, ki se je znašel sam pred Manuelom Neuerjem, isti igralec pa je v 29. minuti unovčil novo podajo Luisa Suareza z nizkim strelom v spodnji levi kot.

V drugem polčasu je Robert Lewandowski v 60. minuti v kazenskem prostoru ob Javierju Mascheranu lepo prišel do strela in izenačil izid na 2:2, Thomas Müller pa je navijače in soigralce spodbudil k bolj aktivni igri z zadetkom v 74. minuti, ko je zadel s 13 metrov. Toda to je bilo vse, Barcelona je brez posebnih težav obdržala na prvi tekmi pridobljeno prednost.