favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona in Juventus po trojček: v Berlinu danes finale lige prvakov

Deli na:
Barcelona in Juventus po trojček: v Berlinu danes finale lige prvakov

Foto: Reuters

Španska Barcelona in torinski Juventus bosta danes ob 20.45 v Berlinu igrala finale lige prvakov. Tako eni kot drugi bi z zmago v finalu pobrali trojček v tej sezoni, torej ob evropski kroni še domače prvenstvo in pokal. Vloga izrazitega favorita po mnenju večine pripada Kataloncem, pri Juventusu pa imajo svoje zamisli.

Barca bi z zmago ponovila trojček iz leta 2009, ko jo je še vodil Pep Guardiola, in bi postala prvi klub v zgodovini, ki bi dvakrat osvojil vse pomembne lovorike v sezoni.

Juventus, stara dama italijanskega nogometa, pa bi ob zmagi sploh prvič pobrala trojček trofej. A kot pravijo v Torinu, jim priprave na tako pomembno tekmo ne delajo preglavic.

"Pripravljati se na takšen obračun je užitek. Vsak sanja o tem, zato se imam za srečnega, da lahko treniram igralce, ki so v zadnjih letih poskrbeli za veliko užitkov," je dejal trener Juventusa Massimiliano Allegri in dodal: "Sezona je neverjetna, šla bo v zgodovino, z zmago v finalu lige prvakov pa bi bila še boljša."

Juventus je dvakratni evropski prvak (1985, 1996), kljub temu, da je na poti do finala izločil madridski Real, pa je vloga favorita namenjena Barceloni. Velik delež pri tej vlogi ima napadalni trio Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez, ki so za mnoge nezaustavljivi.

"Moramo se zavedati, da se bomo znašli v težkih položajih, ampak tudi v takšnih, ki bodo lahko v našo korist. V Berlin ne potujemo le na izlet. To je finale in pomeriti se z najboljšimi na svetu je pač pri tem nekaj normalnega. To nas ne bi smelo kakorkoli iztiriti, saj imajo moji fantje pravi karakter," meni Allegri.

Juventus ima sicer nekaj težav v obrambi, saj zaradi poškodbe ne bo igral Giorgio Chiellini. Tako se ne bo spet pomeril s Suarezom , ki ga je na lanskem svetovnem prvenstvu ugriznil v ramo.

Na drugi strani Barcelona, ki igra v izjemni formi, vloge favorita ne jemlje tako, kot da je zmaga že v njenih rokah. "Pripravili se bomo dobro, tako kot na vsako tekmo. Poskušali bomo držati žogo in pritiskati na Juventusove igralce, ko bodo oni pri njej. Zmaga bi pomenila trojček za nas in to je nekaj, kar vsakogar vznemirja. To se je namreč zgodilo le enkrat v zgodovini kluba in pove, kako težko je to doseči," poudarja trener Barcelone Luis Enrique.

Temu je nekaj skrbi povzročala poškodba Andresa Inieste, a izvrstni vezist naj bi bil nared za finale. S tem bi - ironično - lahko preprečil prijatelju in soigralcu Xaviju, da je prav igranje v finalu njegov zadnji nastop za Barcelono pred odhodom v Katar.

"Sem sem prišel pred 25 leti in niti v najbolj norih sanjah se nisem predstavljal stvari, ki sem jih izkusil. Jaz sem tisti, ki mora biti hvaležen. Zelo sem srečen," pravi Xavi.