Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Avtorja hita Despacito besna na "zločinskega" Madura, ki je zlorabil njuno pesem

Deli na:
Avtorja hita Despacito besna na "zločinskega" Madura, ki je zlorabil njuno pesem

Foto: Omar Cruz

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je v nedeljo objavil priredbo glasbene uspešnice Despacito, v kateri je ljudi pozval, naj se udeležijo nedeljskih volitev v ustavodajno skupščino, ki naj bi oblikovala novo ustavo.

Avtorja skladbe sta ga obtožila nezakonite uporabe pesmi za promocijo spornega glasovanja.

"Nezakonito spreminjanje pesmi se ne more primerjati z zločini, ki jih delate in ki ste jih zagrešili v Venezueli," je na Instagramu zapisal raper Daddy Yankee, eden od ustvarjalcev pesmi, ki je bila pretekli teden razglašena za največkrat predvajano skladbo doslej. V izvirni in prirejeni različici je dosegla 4,6 milijarde predvajanj na platformah, kot sta YouTube in Spotify.


Portugalski pevec Luis Fonsi je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP medtem sporočil, da se Maduro ni posvetoval z njim in da mu ni dal dovoljenja za uporabo pesmi. "Moja glasba ni bila narejena za tiste, ki jo uporabljajo za propagando," je zapisal na Facebooku. Venezuelskega predsednika je obtožil, da skuša manipulirati z javnim mnenjem.

Venezuelska opozicija je sicer pripravila tudi referendum, na katerem je skoraj 7,2 milijona volivcev glasovalo proti načrtom predsednika Madura o ustavnih spremembah. Opozicija meni, da bi lahko predsednik s spremembami ustave okrepil svojo oblast in uvedel diktaturo.

V državi že več mesecev potekajo nasilni protivladni protesti in izgredi, v katerih je umrlo že skoraj 100 ljudi. Venezuela se bori tudi s hudo gospodarsko krizo, saj se prebivalci soočajo s pomanjkanjem najosnovnejših dobrin.