Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Avstralska policija nad motoriste, ki so v vrsti čakali na sladoled

Deli na:
Avstralska policija nad motoriste, ki so v vrsti čakali na sladoled

Foto: Reuters

Sodišče v avstralski zvezni državi Queensland je opustilo primer proti peterici motoristov, ki so bili obtoženi nezakonitega zbiranja na javnem mestu, medtem ko so sami trdili, da se dejansko niso zbirali, ampak so le stali v vrsti za sladoled.

V Queenslandu je prepovedano zbiranje treh ali več članov kriminalne združbe na javnih mestih, med kriminalne združbe pa spada tudi več tamkajšnjih motorističnih skupin.

Pet motoristov so aretirali januarja 2014, medtem ko so bili skupaj s svojimi družinami na počitnicah, poročanje lokalnih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa. Kar dva tedna so preživeli v policijskem priporu, preden so bili izpuščeni ob plačilu varščine.

Sedaj pa je sodišče vse obtožbe proti njim zavrglo, saj policija ni imela nobenih dokazov o kakšnem kaznivem dejanju, medtem ko so oni vztrajali, da so jih aretirani, medtem ko so zgolj kupovali sladoled.

"Njihov edini greh, edini zločin je bil, da so kupovali sladoled na javnem mestu - velika polemika tu je bila, ali naj bo okus čokolade ali vanilije," je pojasnil odvetnik obtoženih Bill Potts, sicer glasen nasprotnik omenjene prepovedi zbiranja v javnosti za motoriste. Kot dodaja dpa, oblasti v Queenslandu že preučujejo to prepoved, sprejeto pod prejšnjo vlado.