Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Astronomskih 205 milijonov za najboljšega igralca lige NBA

Deli na:
Astronomskih 205 milijonov za najboljšega igralca lige NBA

Foto: Reuters

Najboljši igralec minule sezone elitne severnoameriške poklicne košarkarske lige Russell Westbrook je še za pet sezon podaljšal sodelovanje z ekipo Oklahoma City Thunder.

Osemindvajsetletni organizator igre je podpisal pogodbo, ki mu bo nanesla kar 205 milijonov dolarjev oziroma 41 milijonov dolarjev na sezono.

Najkoristnejši igralec rednega dela minule sezone v ligi NBA bo ostal zvest klubu iz Oklahome do konca sezone 2022/23, nova pogodba pa bo začela veljati s sezono 2018/19.

Westbrook je novo pogodbo proslavil z objavo na Instagramu, fotografijo na parketu, oblečen v oranžen dres Oklahome, z visoko dvignjenima rokama, pod objavo pa je napisal: "Zakaj pa ne?? Zakaj pa ne??"


Westbrooke je minulo sezono povsem pričakovano prejel lovoriko MVP rednega dela. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda. Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona iz leta 1962 po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Kljub Westbrookovi odlični sezoni pa je njegova ekipa ostala praznih rok. Grom je redni del končal na šestem mestu v razvrstitvi zahodne konference, v končnici pa so izpadli že v prvem krogu, ko je bilo s 4:1 v zmagah boljše moštvo Houston Rockets.

V Oklahomi imajo ambicioznejše načrte, zato so se poleti okrepili z dvema odličnima krilnima igralcema Carmelom Anthonyjem in Paulom Georgeom, ki bosta pomagala Westbrooku pod obročema.