reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ariana Grande danes spet v Manchestru v spomin na žrtve napada

Deli na:
Ariana Grande danes spet v Manchestru v spomin na žrtve napada

Foto: Profimedia

Ameriška pop zvezdnica Ariana Grande bo danes skupaj s še drugimi znanimi glasbeniki in skupinami v Manchestru izvedla koncert v spomin na žrtve terorističnega napada po njenem koncertu 22. maja, ko je bilo ubitih 22 ljudi.

Denar od vstopnic, ki so jih razprodali v 20 minutah, bodo namenili posebnemu skladu za žrtve napada.

Ameriški pevki, ki je še posebej priljubljena med mladimi, se bodo med drugim na odru pridružili Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Usher, Robbie Williams ter skupini Take That in Black Eyed Peas. Koncert z naslovom One Love Manchester bodo priredili na stadionu za kriket Old Trafford, ki sprejme 65.000 ljudi. Koliko vstopnic je bilo na voljo, organizatorji niso sporočili, na spletu poroča časnik Telegraph.

Vstopnice, ki so stale 40 funtov, so v četrtek prodali v zgolj 20 minutah, na spletnih straneh za prodajo pa so se zaradi velikega povpraševanja pojavile težave. Veliko vstopnic se je znašlo tudi na spletu, kjer so jih nekateri preprodajali tudi za 200 funtov.

Izkupiček od vstopnic bodo sicer namenili posebnemu skladu za žrtve bombnega napada, ki ga je prejšnji ponedeljek v manchestrski Areni po koncertu Grandejeve izvedel 22-letni samomorilski napadalec.

Vsi, ki so bili na pevkinem nesrečnem koncertu 22. maja, bodo medtem imeli prost vstop. Za brezplačne vstopnice pa so prijavili tudi številni, ki sploh niso bili na prvem koncertu. Vstopnice so namreč prihranili za 14.200 ljudi, kolikor jih je bilo na koncertu, zanje pa se je prijavilo kar 25.000 ljudi.

"Z ničemer ne jaz ne kdo drug ne moremo zmanjšati bolečine, ki jo čutite," je žrtvam ob napovedi koncerta sporočila 23-letna ameriška glasbenica. "Vendar vam lahko ponudim mojo roko in srce in vse, kar vam lahko dam, če boste kakor koli potrebovali mojo pomoč," je zapisala.

"Glasba je za to, da nas pozdravi, da nas zbliža in naredi srečne. Zato bom to počela še naprej za nas," je še dodala.

Tisti, ki niso dobili vstopnice, pa si bodo lahko koncert ogledali na programu nacionalne televizije BBC One in tudi na njihovi spletni strani, prisluhnili mu bodo lahko še na različnih radijskih postajah.

"Naš odziv na to nasilje mora biti, da se še bolj zbližamo, da si pomagamo, da pojemo še glasneje in živimo še bolj prijazno in radodarno, kot smo do zdaj," je v izjavi za javnost še sporočila Grandejeva.

Organizatorji so sporočili, da bo koncert potekal ob močno poostreni varnosti, saj bo varnostnega osebja več kot dvakrat toliko kot na prvem koncertu.