favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Apple klonil pred Taylor Swift

Deli na:
Apple klonil pred Taylor Swift

Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Apple je glede nove storitve pretočne glasbe apple music prisluhnil ameriški pop zvezdnici Taylor Swift. Glasbenikom oziroma založbam, saj plačila ne gredo neposredno avtorjem in izvajalcem, bo v nasprtoju z napovedjo plačeval tudi med trimesečnim zastonjskim obdobjem. Apple namerava novo storitev zagnati 30. junija.

Swiftova je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP na platformi tumblr objavila javno pismo Applu zaradi odločitve korporacije, da v treh mesecih brezplačne uporabe nove glasbene storitve apple music ne bo plačevala za poslušanje glasbe.

"Dejstvo, da Apple glasbenikom tri mesece ne bo plačeval ničesar, me je pretreslo in razočaralo in je povsem v neskladju s prejšnjo naprednostjo in radodarnostjo tega podjetja," je Swiftova začela zapis s pojasnilom, zakaj njen zadnji album 1989 ne bo v zbirki apple music.

Album je zaradi nestrinjanja z zastonjskim modelom že pred časom umaknila tudi s storitve spotify. V nadaljevanju bloga je zapisala, da je nepošteno od kogarkoli zahtevati, naj tri mesece dela brezplačno.

"Ni še prepozno, da si Apple in glasbena industrija premislita. Ne zahtevamo brezplačnih iphonov. Zato tudi vi nimate pravice zahtevati, naj vam glasbo kar podarimo. Pozdravček, Taylor."

Nekaj ur kasneje se je na twitterju oglasil Applov šef za medijske posle Eddy Cue. "Taylor Swift in neodvisni glasbeniki, slišali smo vas. Pozdrav, Apple." V naslednjem tvitu pa je potrdil, da bodo glasbenikom oziroma založbam plačevali tudi med trimesečnim zastonjskim obdobjem.

Svoje olajšanje po Applovi spremembi poslovne odločitve je na twitterju izrazila tudi Swiftova. "Hvala za podporo. Prisluhnili so nam," je zapisala.