Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar gre v lov na nov rekord

Deli na:
Anže Kopitar gre v lov na nov rekord

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali pet tekem. Najbolj odmeva hud poraz vodilnega moštva lige Anaheim Ducks, ki je v gosteh pri Ottawa Senators izgubilo s kar 6:2. Anže Kopitar, ki je na zadnji tekmi vpisal rekordnih pet točk, bo z Los Angeles Kings zaigral v noči na nedeljo, ko bodo ekipa gostila hokejiste iz Arizone.

Ottawa je v prvih 37 minutah povsem gospodarila na ledu ter vodila že s 4:0, razglašeni rački pa so prvič zadeli šele 44 sekund pred koncem druge tretjine. Pri senatorjih je bil najuspešnejši strelec Mike Hoffman, ki je dvakrat zatresel mrežo gostov. Izkazal se je tudi domači vratar Craig Anderson z 32 obrambami. Ryan Getzlaf je prispeval častna zadetka za Anaheim.

Hokejisti New Jersey Devils so šele po kazenskih strelih zaustavili moštvo Tampa Bay Lightning s 3:2, ekipa Winnipeg Jets pa je vpisala domačo zmago, ko je z 2:1 odpravila Boston Bruins. Zmag sta se veselili tudi gostujoči moštvi, New York Islanders so z 2:1 premagali Detroit Red Wings, Dallas Stars pa je bil z 2:1 uspešnejši od ekipe Calgary Flames.

Hokejisti Los Angelesa so imeli prost večer pred novo domačo tekmo, ko bodo v noči na nedeljo gostili ekipo Arizona Coyotes. Aktualni prvaki lige NHL iz Los Angelesa so sicer znova na zmagovitih tirnicah, potem ko so s 6:4 premagali St. Louis. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je prispeval gol in kar štiri podaje, kar je njegov rekord v ligi.

Kopitar bo v hokejskem hramu Staples Centru, ki ga delijo s košarkarji Lakers in Clippers, tako naskakoval nov rekord. Po veliki zmagi nad St. Lousiom pa je slovenski hokejski zvezdnik za ameriške medije povedal: "Nekatera moštva bi se pri zaostanku z 0:3 bržkone predala. Toda to ne velja za našo ekipo. Premoremo igralce s pravim karakterjem. Imamo fante, ki skrbijo drug za drugega in igrajo drug za drugega. Kar naenkrat smo začeli dobro igrati in držati plošček v naši posesti. Posledično se zgodijo dobre stvari. Mislim, da smo dobro igrali v nevtralni in obrambni tretjini in ko dobiš priložnost precej več igrati v napadalni coni, je to precej bolj zabavno kot igranje v obrambni. Igrali smo dobro, ampak tako moramo tudi v prihodnje. Vztrajati moramo pri elementih, ki nas delajo uspešne."

Kopitarjeva predstava ni ostala neopažena. Mreža ESPN je med napadalci v ligi NHL izpostavila prav Kopitarja, njegova fotografija pa se še vedno vrti med udarnimi novicami portala te velike vseameriške športne mreže.

"Seveda, mislim, le kako bi lahko spregledali njegove zadnje predstave? Kopitar je vpisal sijajnih pet točk ob zmagi Los Angelesa nad St. Louisom s 6:4 v četrtek zvečer, kar je najboljši izkupiček v karieri tega slovenskega napadalca. Na zadnjih dveh tekmah je vpisal šest točk, Kopitarjeva učinkovitost na ledu je tako znova v polnem zagonu, po nekoliko počasnem začetku sezone," je zapisala poročevalka espn.com Katie Strang.