kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

FOTO: Anin sklad zbral 8800 evrov za družine z več otroki

Deli na:
FOTO: Anin sklad zbral 8800 evrov za družine z več otroki

Foto: Tomaž Celarec

Anin sklad redno mesečno financira okrog 140 družin; ustanova si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka.

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je v sredo v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano pripravila dobrodelni koncert pod geslom Ljubezen nikoli ne mine, na katerem so zbirali denar za številčnejše družine. Svoj delež so v naslednjih dneh prispevali tudi radijski poslušalci, tako da so skupaj zbrali 8851 evrov.

Kot so sporočili iz Ustanove Anin sklad, so sredstva za pomoč družinam zbirali do konca posnetka koncerta na Radiu Ognjišče še v petek zvečer. Vsi, ki bi še želeli pomagati, pa lahko pokličejo na številko 0590 355 30.

Predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc se je v sporočilu za javnost zahvalila vsem dobrotnikom, glasbenikom in tudi radiu za izkazano pomoč. "Dragi prijatelji in dobrotniki Aninega sklada. Iskrena hvala vsem, ki ste v sredo in sinoči zvečer namenili svoj dar za delovanje Aninega sklada za družine z več otroki in res iskrena hvala. Bili ste zelo darežljivi," je dejala.



Koncerta se je v sredo udeležil tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore. "Ob vseh mislih v besedi in glasbi, ki se pletejo in tkejo v lepo doživetje, bi rad izrekel samo eno zahvalo: hvala družinam Aninega sklada. Hvala, da so! Da v naš svet, naveličan vsega, sit vsega, in zato tolikokrat neizmerno lačen, prinašajo sporočilo življenja, prinašajo sporočilo veselja, prinašajo sporočilo sprejemanja, prinašajo sporočilo bližine. Vsega tistega, kar v resnici nasičuje od znotraj. Zato drage družine, ki ste tukaj, in drage vse druge družine, hvala da ste in da nas učite, kje se človeka odžeja, nasičuje od znotraj," so njegove besede zapisali v Aninem skladu.

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Redno mesečno finančno pomoč prejema okrog 140 družin, drugim pomagajo po zmožnostih. Udeležujejo se srečanj, ki jih organizirajo dvakrat ali trikrat letno. Spomladi se tako srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah, včasih pa še ob kakšni drugi priložnosti.

Ustanova si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam.