AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

par Svet24.si

Se bojimo zaljubiti?

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

Magazin

Angležem je dovolj cirkusa: nogometni prestopni rok se bo končal še pred začetkom sezone

Deli na:
Angležem je dovolj cirkusa: nogometni prestopni rok se bo končal še pred začetkom sezone

Foto: Reuters - Alexis Sanchez.

Nogometni prestopni rok v Angliji se bo od naslednjega leta naprej končal še pred začetkom nove sezone. Sledi

O tem, kar so Angleži že dalj časa govorili, so včeraj tudi sprejeli. Skrajšali so nogometni prestopni rok, ki se bo tako od sezone 2017/18 naprej končal namesto 31. avgusta po novem 9. avgusta, sezona 2018 pa se bo začela 12. avgusta. Omenjena sprememba zaenkrat velja zgolj za angleški nogomet.

Predlog angleške Premier League je bil, da bi se prestopni rok na Otoku končal preden klubi začnejo s tekmovanjem, idejo pa je v sredo uradno podprl tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Letos se je prestopni rok kot po navadi končal 31. avgusta, ko so klubi že odigrali tri prvenstvene kroge.

Odgovorni v klubih so o spremembi datuma prestopnega roka glasovali včeraj in predlog podprli. Zadeva bo lahko zanimiva tudi za druge lige, zdaj ko se je za ta korak odločila najbogatejša liga na svetu, v kateri so klubi samo letos poleti za okrepitve porabili več kot 1,5 milijarde evrov.

S spremembo bo Premier League izšla iz okvira Mednarodne nogometne zveze, ki je določila prestopne roke. Ob tem bo še vedno možno prodati igralce v klube drugih lig, ki imajo daljše prestopne roke. Sicer se o skrajšanem prestopnem roku pogovarjajo tudi v drugih ligah.