Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anej in Rok, duet BQL: Zaradi Eme sva razočarana

Deli na:
Anej in Rok, duet BQL: Zaradi Eme sva razočarana

Foto: Primož Lavre

Do avgusta sva zasedena, pravita Korošca, ki sta po kontroverznem razpletu letošnje Eme še posebno iskana.

Bratski duo BQL si na letošnjem izboru slovenske predstavnice za pesem Evrovizije resda ni priboril nastopa v Ukrajini, a je vseeno zmagal. Za mnoge je namreč sporna odločitev strokovne žirije, ki je Aneja in Roka kljub daleč največji podpori pri občinstvu prezrla in v Ukrajino raje poslala Omarja Naberja. Sledili so ogorčeni odzivi oboževalcev in tudi glasbene srenje, pa celo peticije proti odločitvi žirije, in zdaj se o bratih Piletič govori celo več kot o  zmagovalcu.

Čeprav na Emi nista zmagala, se skoraj več govori o vama kot o dejanskem zmagovalcu. Kaj pravita na to?



Rok: Bila sva razočarana. Lagala bi se, če bi rekla, da ni tako, glede na to, kako sva bila favorizirana. Pri nas so številke kazale še drugače. Če vzamemo samo youtube, ki je zelo objektiven ocenjevalec teh stvari. Malo prej sem preveril: najina pesem Heart of Gold je imela 880.000 ogledov v manj kot mesecu dni, to je uspeh v svetovnem merilu. Drugi nastopajoči na Emi so bili krepko zadaj. Zaradi takih stvari si razočaran, a moraš iz vsega potegniti najboljše. Ljudje naju zdaj kličejo, podpirajo. Pričakovala sva, da bodo to predvsem mladi, a ni res, ustavljajo naju tudi starejši ljudje, ki nama izkažejo podporo. Pričakovali smo, da bo Heart of Gold všeč predvsem mladim, ker ima precej modernih elementov, a tudi starejši so jo sprejeli, to je lepo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Anej in Rok spregovorita o svoji izkušnji z Eme; izpostavita velik razkorak med mnenjem občinstva in strokovne žirije; povesta, kaj ju moti pri načinu izbiranja slovenskega predstavnika; opozorita na slab položaj Slovenije na evrovizijskih stavnicah; povesta, kako je delati z Raayjem; razkrijeta, kako usklajujeta glasbo in druge obveznosti ter spregovorita o napornem ritmu po nastopu na Emi.