pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anamarija Lampič gre v boj za najvišja mesta

Deli na:
Anamarija Lampič gre v boj za najvišja mesta

Anamarija Lampič - Foto: revija Zvezde

Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjega obdobja Anamarija Lampič pred začetkom tekmovanj v svetovnem pokalu, ki se bo danes s sprintom začel v finski Ruki, ni želela opredeliti rezultatskih ciljev nove zime, želi pa nadgraditi minulo, v kateri je v boju za mali kristalni globus v sprintih po vodstvu na koncu osvojila tretje mesto.

"Reprezentanca je slaba dva tedna trenirala v finskem kraju Muonio in je pripravljena za dobre izide. Pravijo, da moramo biti pozitivni, ampak smo bili po prihodu vsi negativni," je malo v šali, malo zares po prihodu v Kusamo pomembno novico v času pandemije novega koronavirusa izpostavil Brodar.

Pričakovano pomlajena slovenska ekipa, poleg Lampičeve bodo na uvodu pokala nastopili še povratnica po poškodbi Eva Urevc, Janez Lampič in novinec v prvi ekipi Luka Markun, je imela konec prejšnjega tedna pregledne treninge in Brodar je tudi na tem temelju lažje ocenil trenutno formo.

Že pred odhodom na Finsko pa je v začetku meseca povedal, da bodo v ekipi vse moči usmerili v svetovno prvenstvo v nemškem Oberstdorfu, kjer bodo odličja delili med 23. februarjem in 7. marcem 2021, ne bodo pa zanemarili svetovnega pokala z vrhuncem, novoletno turnejo.

Lampičeva je lani na SP v Seefeldu osvojila srebro v ekipnem sprintu skupaj s Katjo Višnar, ki pa je poleti tako kot Vesna Fabjan končala športno pot.

Na SP prihodnje leto bo tako Lampičeva v ekipnem sprintu nastopila z Evo Urevc, povratnico po poškodbi, zaradi katere je izgubila celotno prejšnjo sezono.