Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Američanka v rekordnih 18 mesecih obiskala vse države sveta

Deli na:
Američanka v rekordnih 18 mesecih obiskala vse države sveta

Foto: Instagram

Sedemindvajsetletna Američanka Cassie De Pecol je v 18 mesecih in 26 dneh obiskala vseh 196 držav sveta in se bo s tem vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Porušila je prejšnji rekord Američana Yilija Liuja, ki je za obisk vseh držav sveta potreboval tri leta in tri mesece, hkrati pa je postala prva ženska s tovrstnim dosežkom.

Liu je med septembrom 2007 in decembrom 2010 obiskal 194 držav, toliko so jih v tistem času priznavali Združeni narodi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

De Pecolova je na svoji strani na Facebooku zapisala, da je njen cilj "navdušiti svet s svojimi potovanji in povezati državljane vsega sveta", potovala pa je "s sporočilom svetovnega miru kot državljanka sveta".

De Pecolova je potovanje začela z 10.000 ameriškimi dolarji julija 2015 na otoku Palau, kjer je delala kot varuška. V vsaki državi se je zadržala tri do pet dni, popotovanje pa je končala v Jemnu 2. februarja letos. Ko je porabila ves denar, ji je uspelo dodatna sredstva pridobiti s pokrovitelji, med njimi je bil tudi mednarodni inštitut Peace Through Tourism. Američanka je med potovanjem promovirala tudi kampanjo "Pack for a Purpose", s katero želijo popotnike vzpodbuditi, da v države, ki jih obiščejo, prinesejo izobraževalni material.