mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Američani so nemškim teniškim igralkam zapeli nacistično himno

Deli na:
VIDEO: Američani so nemškim teniškim igralkam zapeli nacistično himno

Foto: YouTube

Ameriški gostitelji so v dvoboju Pokala federacij nemško teniško reprezentanco presenetili s pevcem, ki je pel "Deutschland, Deutschland Über Alles".

Teniška zveza ZDA se je nemškim gostom opravičila za izvedbo stare različice himne, zloglasne zaradi asociacij z nacizmom. Nemške teniške igralke so bile vidno razburjene zaradi himne, ki so jo nekatere dojele kot provokacijo.



Vodja nemške ekipe Barbara Rittner je vse skupaj označila za "škandal", po njenem mnenju neopravičljiv. Andrea Petkovic je izjavila, da še nikoli ni doživela tako nespoštljivega odnosa gostiteljev. Soigralka Jule Görges je v solzah, je dejala Petkoviceva, ki je potezo gostiteljev označila za "sramotno" in "ignorantsko".

Američani se branijo, da je šlo za napako in ne za provokacijo. Pesem je odpel pevec Will Kimball. Da bi utišali sporno različico, so nemška ekipa in navijači začeli peti pravo himno.

Himna Deutschlandlied (nemška himna od leta 1922) vsebuje tudi verze "Deutschland, Deutschland über alles", ki so postali del nacistične ikonografije. Po drugi svetovni vojni so se Nemci skušali otresti asociacij z nacizmom, zato so sčasoma opustili prepevanje spornih verzov; od leta 1991 je nemška himna uradno samo tretja kitica Deutschlandlied, ki Nemčije ne postavlja nad vse, ampak opeva "enotnost, pravico in svobodo".