Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Američan se vsak dan z letalom vozi v službo: dnevno šest ur na poti

Deli na:
Američan se vsak dan z letalom vozi v službo: dnevno šest ur na poti

Foto: arhiv Reporterja

Američan Curt von Badinski, inženir in soustanovitelj tehnološkega podjetja v San Franciscu, vsak dan za pot v službo in nazaj potrebuje okoli šest ur.

Večino od skoraj 1240 kilometrov dolge poti preživi na letalu.

Vsak delovni dan v tednu von Badinski vstane ob 5. uri, za pot od doma do letališča v mestu Burbank pa z avtomobilom potrebuje 15 minut. Parkira v bližini letališke zgradbe za odhode letalske družbe Surf Air, ki za mesečno ceno ponuja neomejeno število letov. Američan tako za povratne lete iz Burbanka v 568 kilometrov oddaljeni Oakland plača 2300 dolarjev na mesec, poroča britanski BBC.

Ker je prestal podrobnejši pregled, lahko običajne preglede na letališču izpusti. Na letalo se tako vkrca v nekaj minutah. Čas med letom, ki traja 90 minut, izkoristi za delo za službo, kot drugi podobni potniki, med katerimi so tudi ustanovitelji startup podjetij.


Ker se zaveda ogljičnega odtisa, ki ga povzroča z uporabo letala, za prevoz od letališča v Oaklandu do San Francisca uporablja priključni hibridni avtomobil.

V službo pride okoli 8.30, tam pa ostane do 17. ure. Tako lahko kljub prometnim zastojem na cestah ujame povratni let v Burbank, ki ga ima ob 19.15. Domov pride nekaj po 21. uri.

Tako dolga pot prek območij z zelo različnimi vremenskimi razmerami predstavlja dodatne izzive. V Los Angelesu je namreč lahko sončno, medtem ko je lahko San Francisco hladnejši in meglen. "V prvih mesecih me je vreme vedno presenetilo," je povedal.

"Šesturno pot upravičujem s tem, da imam lahko vse stvari, ki jih želim," je še pojasnil po navedbah BBC. "Vedno se veselim začetka dneva," je poudaril.