reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

90-milijonski Eurojackpot je bil vplačan na Češkem

Deli na:
90-milijonski Eurojackpot je bil vplačan na Češkem

Foto: Eurojackpot

Dobitna kombinacija igre na srečo Eurojackpot je bila naposled le izžrebana. 90 milijonov bo prejel nekdo, ki je listek vplačal na Češkem. Dobitna kombinacija se glasi 12, 14, 18, 38 in 46 ter dodatni številki 9 in 10.

Kot je danes za nemško tiskovno agencijo dpa potrdil tiskovni predstavnik češke loterije, bo je imel tisti, ki je eurojackpot zadel na Češkem, dvojo srečo, saj dobitki pri igrah na srečo na Češkem niso obdavčeni. Tisti, ki je prav napovedal vseh sedem številk, bo tako prejel celotno vsoto, predvideno v skladu za glavni dobitek. Sicer ima 35 dni časa, da se oglasi pri češki loteriji Sazka. Nato mu bodo dobitek v 60 dneh izplačali v lokalni valuti, kar preračunano znaša 2,44 milijarde čeških kron.

Doslej je na Češkem rekordni dobitek pri igri na srečo znašal 14 milijonov evrov. Lani novembra je nek par na češkem lotu uganil šest pravilnih številk od 49. Takrat sta napovedala, da bosta večino denarja podarila v dobrodelne namene.

Drugega največjega dobitka, 5+1, ki je tokrat vreden dobrih 7,6 milijona evrov, se veselijo v Nemčiji, Španiji in Litvi.

Tokratni rekordni glavni dobitek v igri Eurojackpot gre prvič na Češko. Doslej se je z rekordnim dobitkom ponašal nekdo na Finskem, ki je nenadoma postal bogatejši za 62,1 milijona evrov.

Tokrat je bilo potrebno na dobitno kombinacijo 5+2 potrebno čakati 12 zaporednih žrebanj.

Evropska igra na srečo, ki jo je mogoče igrati od marca 2012, poteka v Sloveniji in še 15 evropskih državah, ki imajo skupno 265 milijonov prebivalcev.