Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

2Cellos v Stožicah navdušil z glasbenim spektaklom

Deli na:
2Cellos v Stožicah navdušil z glasbenim spektaklom

Zvezdniški slovensko-hrvaški duo 2Cellos je v petek zvečer ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija uspešno izpeljal prvega od dveh koncertov v Areni Stožice.

Violončelista Stjepan Hauser in Luka Šulić sta za večtisočglavo množico poslušalcev pripravila pravi spektakel, ki je poleg svetlobnih vključeval tudi ognjene in dimne učinke.

Koncert sta začela z nosilno melodijo iz kultne športne drame Ognjene kočije, ki je tudi ena od 14 skladb na njunem novem, marca izdanem albumu Score. Ta prinaša izbor njunih izvedb melodij iz najbolj znanih filmov in prav tem skladbam je bil namenjen tudi bolj umirjeni prvi del koncerta.

"Dober večer, Ljubljana. Dober večer, Slovenija," so bile prve besede, s katerimi je občinstvo pozdravil Šulić. Ob tem je spomnil, da sta pred leti v Ljubljani nastopila kot predskupina na turneji Eltona Johna, zdaj sta tu z lastnim koncertom, naslednje leto da pa bo morda Elton John njun predizvajalec. Sprožil je bučen aplavz.

Besedo je nato predal svojemu hrvaškemu kolegu Hauserju, ki je v hudomušnem tonu napovedal mirnejši prvi del koncerta, namenjen skladbam z albuma Score, nato pa bolj divji drugi del koncerta s številnimi znanimi skladbami iz njunega repertoarja.

Vrhunec prvega dela je predstavljala presunljiva skladba Now We Are Free iz filmske uspešnice Gladiator, za katero je Hauser povedal, da je njegova najljubša na novem albumu. Med izvedbo se je v ozadju vrtel tudi novi videospot, posnet v nacionalnem parku Durmitor v Črni gori in v puljski Areni.

Prvi del koncerta sta zaključila z melodijo iz televizijske serije Igra prestolov, nato pa sta poslušalce popeljala v svet njunih najbolj znanih komadov, na čelu z izvedbo Jacksonove skladbe Smooth Criminal, ki ima na spletnem portalu Youtube že več kot 24 milijonov ogledov. Na odru je nastopil tudi oponašalec že pokojnega Michaela Jacksona.

Sledil je vse hitrejši tempo, poslušalci iz Slovenije in številnih držav z vsega sveta so kmalu vstali in na nogah ostali vse do konca koncerta. Hauser je poskrbel za nekaj posebnih točk - svoj instrument je igral leže na tleh med istočasnim vrtenjem v krogu, pa sprehajajoč se po odru in pred odrom.

Uradni zaključek koncerta seveda ni pomenil tudi konca nastopa. Občinstvo je z bučnim in dolgim aplavzom glasbenika priklicalo nazaj na oder in izzvalo pogoste Šulićeve besede: "Hočete še?" V nadaljevanju sta poslušalce navdušila med drugim z Aviciijevo mednarodno uspešnico Wake Me Up ter Avsenikovo Na Golici.

Tudi po tem občinstvo še ni želelo domov, tako da sta Hauser in Šulić postregla še z nekaj glasbenimi vložki, med drugim tudi s slovensko himno. Pri tem sta se na njima lasten, glasbeno obarvan hudomušen način dotaknila tudi odnosov med Slovenijo in Hrvaško, kar je v Mariboru rojeni Šulić pospremil z naslednjo izjavo: "Glasbeniki smo tu, da širimo ljubezen in združujemo ljudi po vsem svetu."

Avtorja sta koncert - na tem ju je spremljal tudi bobnar Dušan Kranjc, kot predizvajalca pa sta nastopila italijanski pianist in skladatelj Remo Anzovino ter rock-blues kantavtor Lon Loman - nato sklenila z romantično rock balado With or Without You irske skupine U2.

Aktualno turnejo Score sta priljubljena violončelista startala 22. marca v Londonu, pred Ljubljano pa sta nastopila le še v Beogradu in Milanu. Maja se odpravljata na Japonsko, poleti pa se bosta podala na veliko turnejo po ZDA. Zadnja priložnost za doživetje 2Cellos v naši bližini v letošnjem letu pa bo koncert 2. julija v puljski areni.