Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

1,2 milijona dolarjev za besedilo pesmi American Pie

Deli na:
1,2 milijona dolarjev za besedilo pesmi American Pie

Foto: Arhiv Reporterja

Pevec in pisec pesmi Don McLean je originalno besedilo svoje ameriške klasične popevke American Pie prodal na dražbi za 1,2 milijona dolarjev. Po navedbah dražbene hiše Christie's je to tretja najvišja cena, ki je bila na dražbi iztržena za literarni rokopis. Kdo je besedilo kupil, ostaja neznanka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

69-letni McLean je besedilo za pesem American Pie napisal leta 1970 na 16 straneh. Pesem se začne z besedami Bye, Bye, American Pie. Pesem velja za poslovilno pesem velikanom rock and rolla, kot je bil Buddy Holly, in melanholičen odziv na 50. in 60. leta minulega stoletja.

McLean je pesem, ki je neobičajno dolga, saj traja osem minut in pol, posnel leta 1971. Kmalu je zavzela ameriške glasbene lestvice. Tudi po več kot 40. letih ostaja ikona ameriške glasbe.

McLean je prek Twitterja sporočil, da je navdušen nad zanimanjem za pesem. Februarja letos je v pogovoru za glasbeno revijo Rolling Stone dejal, da je sedaj, ko bo star 70 let (oktobra), napočil čas za prodajo rokopisa.

"Imam dva otroka in soprogo in kolikor je videti, nihče od njih ni podjetniškega duha. Želim si najboljšega posla, kot ga lahko dosežem zanje," je še dejal.