hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

12-letnik je z avtom želel prečkati Avstralijo, policija ga je ustavila po 1300 km

Deli na:
12-letnik je z avtom želel prečkati Avstralijo, policija ga je ustavila po 1300 km

Je fanta navdihnil Pobesneli Maks? - Foto: Blitz (slika je simbolična)

Avstralska policija je konec minulega tedna na avtocesti ustavila 12-letnika, ki je z družinskim avtomobilom prevozil že 1300 kilometrov na poti proti Perthu na zahodni obali Avstralije.

Policija v rudniškem kraju Broken Hill v avstralski divjini je dečka ustavila v soboto zjutraj, ko je opazila, da se odbijač avtomobila vleče po tleh, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fant jim je povedal, da se je na pot odpravil v petek iz kraja Kendall, 1300 kilometrov daleč na avstralski vzhodni obali v zvezni državi Novi Južni Wales. Cilj njegove poti je bil še več kot 2000 kilometrov oddaljen Perth na zahodni obali.

Fanta so aretirali in odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga prevzeli zaskrbljeni starši. Po poročanju avstralskih medijev sicer deček izgleda veliko starejši, zato na poti ni bil sumljiv. V domačem kraju ga sedaj čaka zaslišanje, kjer ga bodo predvidoma obtožili zaradi nedovoljene uporabe avtomobila, vožnje brez vozniškega dovoljenja ter ker na eni od bencinskih črpalk ni plačal goriva.

Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, bi pot od Kendalla do Pertha lahko trajala več kot 40 ur, vključuje pa tudi prečkanje ene najbolj zahtevnih puščav na svetu, puščavsko planoto Nullarbor, kjer v visokih temperaturah živi le malo izvornih živali in uspeva nizko grmičevje.

Uradna stran avstralske turistične agencije svetuje obiskovalcem, da za prečkanje Nullarborja načrtujejo šest dni. Svetujejo jim tudi, da imajo s seboj zaloge goriva ter veliko hrane in vode.