Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Slovenci so stali v kolonah, mlade afriške moške pa so brez dokumentov vozili v EU

Deli na:
Slovenci so stali v kolonah, mlade afriške moške pa so brez dokumentov vozili v EU

Foto: Bobo

EU se je popolnoma izrodila, iz organizacije, ki naj bi temeljila na krščanskih tradicijah Evrope, je postala neomarksistični projekt, katerega cilj je vzpostaviti Združene socialistične republike Evrope – ZSRE.

Temeljno načelo schengna je, da se oseb (ne glede na to, ali gre za državljane Evropske unije ali tretjih držav) pri prehajanju notranjih meja med državami članicami EU ne kontrolira. Notranje meje se lahko prehajajo na katerikoli točki. Tako je ministrstvo za notranje zadeve leta 2007 zapisalo v brošuri Slovenija, schengenska novinka, torej v letu, ko je Slovenija postala ena od 26 držav članic schengna. Za Slovenijo in takratnega ministra Dragutina Mateja je bila to takrat ena od velikih zgodb o uspehu. Simbolno smo postavili mejo razvite Evrope na reko Kolpo.

 Z vstopom v schengen prevzemamo zelo odgovorno nalogo v imenu vseh držav članic: varovati skupno zunanjo mejo po schengenskih standardih. Učinkovito izvajanje nalog na državni meji pa je tudi v varnostnem interesu Slovenije, saj bomo z ukrepi na zunanji meji in v notranjosti preprečevali ilegalne migracije in druge oblike čezmejne kriminalitete. Tako so zapisali na MNZ leta 2007. Če besede iz brošure prenesemo v leto 2015, smo z zlomom schengna naredili prav nasprotno. Ogrozili smo varnostne interese Slovenije, omogočili nezakonite migracije in okrepili čezmejno kriminaliteto. Nezakonite migracije v Evropo so postale za kriminalne združbe večmilijardni posel. Transnacionalni kriminal tako razpolaga z velikanskimi sredstvi za podkupovanje evropskih in lokalnih politikov. 

Nezakonita migrantska invazija v letu 2015, ki sta jo sponzorirala islamofašistični diktator Erdogan in gospodarica četrtega rajha Angela Merkel, je schengen zlomila in de facto ukinila. Notranji prehod meja je zlomljen. Avstrija nas »dunajsko vljudno« nadzira, ko gremo čez mejo, podobno počne Nemčija ali pa Francija na italijanski meji. Države in vlade na balkanski poti in vse do Švedske pa so postale največja združba tihotapcev ljudi, ki je skrita pod krinko humanitarnosti in človekoljubnosti. Krinka, maska je že zdavnaj padla. Da so neodgovorno spustili v Evropo islamistične ekstremiste in teroriste ter postali neposredno krivi za umore in pohabljenja lastnih državljanov v terorističnih napadih, je v teh dveh letih postalo tragično dejstvo. Odgovornosti seveda med politiki ni prevzel nihče, zato nam edina možnost, ki jo imamo državljani, ostane glas na volitvah. Z množično udeležbo na vseh prihodnjih volitvah lahko odgovorne pošljemo na smetišče zgodovine.

Vsa shizofrenost EU je ponovno polno udarila pred dobrim tednom, ko smo v Sloveniji po navodilih iz Bruslja spet začeli dosledno izvajati schengen, tokrat še bolj odločno kot v preteklosti. Vse skupaj je povzročilo večurne zastoje na naših mejnih prehodih s Hrvaško in, da je stvar še bolj absurdna, pri izhodu iz Slovenije. V EU 2015/2016 so spustili več kot 1,5 milijona nezakonitih migrantov, brez dokumentov, kontrol in mimo vseh pravil. V EU 2017 pa se ukvarjamo s tem, da nadziramo naše ljudi, ki odhajajo iz schengna. Mi Slovenci kot vestni uradniki izvajamo bruseljske birokratske neumnosti dosledno in celovito. Takšni pač smo do avtoritet z vrha, nekoč iz Beograda, danes iz Bruslja. Tragikomično je, da nas ob tem naša južna balkanska soseda špeca v Bruselj s pismom, da smo za zastoje krivi mi, ker si pravila tolmačimo po svoje. Bizantinska, hrvaška politika pač ostaja zvesta sama sebi in nas vedno znova spomni, da smo naredili napako, ker smo jih tako zlahka spustili v EU.

Evropska komedija absurda in zmešnjav je dosegla vrhunec za velikonočni konec tedna, ko je Italija, naša soseda in članica schengna, pripeljala, uvozila 9000 nezakonitih migrantov, črncev iz Afrike. Slovenci, Evropejci so stali v kolonah na meji, večinoma mlade afriške moške pa so Italijani z libijske obale brez dokumentov vozili v EU. Zanje, za Italijo, Grčijo očitno schengenska pravila ne veljajo. Zakaj ne? Preprosto zato, ker dosledno izvajajo projekt elit uničevanja kulture in tradicije Evrope, zamenjave avtohtone populacije s prišleki, ki želijo uničiti takšno Evropo, kot jo poznamo danes. Elitistični projekt, socialni inženiring, katerega podstat je kulturni neomarksizem, je postal očitno dominantna politika Evrope. To je na nekem dogodku argumentiral predstavnik Evropske komisije v Sloveniji, nekdanji visoki slovenski funkcionar, ki je dejal, da so narodi propadli koncept iz 19. stoletja. Slovenec, dobro plačani predstavnik Bruslja v Sloveniji, na okroglih mizah propagira Junckerjeve scenarije za reševanje EU ter (neo)marksistično razlaga, da so narodi preteklost.

EU se je popolnoma izrodila, iz organizacije, ki naj bi temeljila na krščanskih tradicijah Evrope, je postala neomarksistični projekt, katerega cilj je vzpostaviti Združene socialistične republike Evrope – ZSRE. Neosocialistično tvorbo po vzoru propadle Sovjetske zveze ali Jugoslavije. In kar je najbolj tragično: kocbekijanski sindrom je preskočil iz Slovenije v EU. Sodelovanje, kolaboracija Evropske ljudske stranke z evropskimi socialisti pri teh norih projektih je prav neverjetna. Kocbekijanstvo levo-desnih vsegliharjev pri sprejemanju nezakonitih migrantov in potem njihovo vsiljeno naseljevanje po naših državah je sistematičen način zamenjave prebivalstva v naših državah ter projektirano varnostno destabiliziranje naših družb. Pri takih projektih bi morale stranke ELS, tudi slovenske, reči odločen ne in z gnusom zavrniti to norijo.

Morbidni del te strategije vzpostavljanja neomarksistične EU je sodelovanje z islamofašističnim diktatorjem Erdoganom in njemu podobnimi. Zavezniki pri projektu so pač vsi, ki nasprotujejo pravim antično-krščanskim koreninam Evrope. Afrikanizacija, arabizacija in šeriatizacija Evrope so orodje in orožje na poti h končnemu cilju ZSRE. EU se je dejansko že razdelila, tudi na osi Vzhod–Zahod. Degenerirani Zahod in perspektivni Vzhod. Verjetno bodo zaradi vsegliharstva in degeneriranosti na Zahodu, tudi tam, slej kot prej prevladali politiki tipa Le Pen in Wilders ter se pridružili perspektivnemu Vzhodu, ki ga simbolizira Orban. Naša izbira mora biti jasna. Edina prava in dolgoročno vzdržna smer je perspektivni Vzhod. Pot tja pa mora biti tlakovana tudi z dosledno zaščito naših meja, tudi proti Italiji, če/ko bo to potrebno!

KOLUMNE IZRAŽAJO STALIŠČA AVTORJEV IN NE NUJNO UREDNIŠTVA REPORTERJA