Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Razbremenitev vlade in Petrovo spreobrnjenje

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Razbremenitev vlade in Petrovo spreobrnjenje

Foto: ilustracija Lan Seušek

Dobra novica: Slovenski vojski je pretekli teden po več neuspelih poizkusih uspel izjemen logistični podvig. Na večmesečno usposabljanje obrambnih sil zveze Nato, ki poteka na Baltiku, je odpotovalo deset pripadnikov slovenske vojske. Glede na dogovor, ki ga je potrdila slovenska vlada, bi moralo tja sicer odpotovati dvaindvajset vojakov in to že nekaj tednov prej, kar se je virtualno tudi zgodilo. Ministrstvo je namreč pred tedni v sporočilu za javnost napisalo, da 'so vojaki že na poti'. V resnici pa ni bilo tako. Izbrana dvaindvajseterica je namreč zamudila letalski prevoz, ker ponje ni prišel najeti avtobus. Državljani se po tem pripetljaju počutimo izjemno varne. Če znamo logistično tako onesposobiti svoje sile, kaj šele bomo početi s nasprotniki! (Neuradno: Ministrica Andreja Katič menda išče možnosti za nakup avtorskih pravic strateškega načrta Že trideset let stojim na postaji …)

Boljša novica: Slovenska vlada je razbremenjena. Premier Miro Cerar sprejel odstop generalnega sekretarja vlade Darka Krašovca, ki se mu je primerilo nekaj manjših spodrsljajev, med drugim je v tožbi proti državi je zastopal svojo ženo. Pred kratkim je za potrebe reprezentance nabavil šest barskih mizic in za vsako odštel okroglega tisočaka. Pri tem ga je res polomil saj bi z malo spretnosti gotovo lahko iztržil brezplačen drog in ob njem še kak promocijski nastop. Premier Cerar ob njegovem odstopu ni pozabil povedati, da je Krašovec delo opravljal zelo vestno in profesionalno, ter da je bil edini razlog njegove razrešitve skrb za razbremenitev dela vlade in sekretariata. Ukrep ima drobno napako: Ker se Krašovec vrača med sodnike, se utegne žal povečati že tako kritična obremenitev sodne veje oblasti.

Najboljša novica: Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je spreobrnil. Vsem je prav dobro znano, da je bil Gašperšič na zaslišanju pred imenovanjem za ministra glede drugega tira od Kopra do Divače popoln pogan. Glasno in jasno je povedal, da drugi tir ni njegova prioriteta in v tej veri vztrajal kar nekaj časa. Potem pa ga je v tunelu (pod Markovcem) sredi mraka obsijala zvezda petokraka in je zgrožen spoznal, da bi ga lahko interpelacija vrgla ne ravno s konja prav gotovo pa s položaja. In je spregledal: Drugi tir je njegova čisto prva prioriteta. Zato se je zaobljubil: »Prihodnje leto začnemo z gradnjo drugega tira, pa če se razčesnem!« (Neuradno: Gašperšič menda že razmišlja, da se iz Petra preimenoval v Setra; za zdaj slovenskega, ne irskega.)

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek