zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Ljerka Bizilj bo tožila Borisa Tomašiča zaradi pohotnih pogledov

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Ljerka Bizilj bo tožila Borisa Tomašiča zaradi pohotnih pogledov

Foto: ilustracija Lan Seušek

Ko je oni dan v državnem zboru potekala seja preiskovalne komisije o zlorabah v bančnem sistemu, je zgrožena direktorica javne hiše TVS Ljerka Bizilj takoj zaznala nezaslišano pohujšanje. Kot varuhinja spodobnosti je odgovornega za izgrede – se pravi direktorja Nove 24TV Borisa Tomašiča – nemudoma prijavila pristojnim organom. Na prej omenjeni seji je namreč predsednik komisije, Anže Logar, zasliševal vpletene o zadevi 'bančna luknja'. Ta pa – kot nam je vsem dobro znano – javnosti ne zanima in je tudi ne sme zanimati. Zato javna hiša seje ni neposredno prenašala. So pa za neposredni prenos poskrbeli nepooblaščeni novinarji in snemalci Nove24TV, kar je med gledalci sprožilo hudo zgražanje in ogorčenje. Zakaj, si lahko mislite. Ljerka Bizilj pa je bila dobesedno v šoku.

Kako tudi ne. Javna hiša, ki ji Biziljeva načeljuje, ima namreč po njenem mnenju ekskluzivno pravico do predvajanja vsega, kar se dogaja v resničnostnem šovu imenovanem 'Big Brother izvoljenih', ki poteka v parlamentu. Vsi ostali mediji imajo po njenem prepričanju zgolj pravico do objavljanja trailerjev, se pravi izbranih prizorov, ki napovedujejo ponovitve omenjenih prenosov in delajo reklamo zanje. O tem, da ima TVS nad temi prenosi monopol, ne more biti nobenega dvoma, saj le ta in edino ta gledalcem mesečno zaračunava po dvanajst evrov in pol za pravico do neomejenega spremljanja parlamentarnega resničnostnega šova. Zastonjsko predvajanje enakih vsebin s strani drugih televizijskih hiš je torej vse obsodbe vredna nelojalna konkurenca.

Tožba zaradi nezaslišanega rušenja monopola Javne hiše pa ni edina, ki utegne doleteti Borisa Tomašiča in njegovo premalo javno hišo. Ljerka Bizilj se bo skoraj zagotovo odločila, da ga toži tudi zaradi pohotnih pogledov, ki sicer niso bili namenjeni njej osebno, temveč njeni programski shemi. A to zadevo seveda samo še poslabša. Neuradno smo izvedeli, da bo Tomašič gradil obrambo na dejstvu, da je bil pač zaveden, ker je na osnovi denarnega toka (to je plačanih prispevkov) verjel, da gre res za javno hišo.

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek