stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Peršakova destilacija 24 karatne resnice

Deli na:
Peršakova destilacija 24 karatne resnice

»Mora biti jasno, da v tej deželi o tem, kaj je resnica, odločamo mi, ki smo na oblasti. Če ne bi bilo tako, bi bil na oblasti kdo drug, toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo,« je premier Miro Cerar odločno podprl ustanovitev Sveta za medije, kakor so na ministrstvu resnice poimenovali nastajajoči neodvisni vladni organ za preverjanje resnice. Z njim želijo slovensko javnost in pošteno inteligenco zaščititi pred kvarnimi novinarskimi prispevki, ki ne ustrezajo predpisani 24 karatni resničnosti.

Da morajo biti odločitve o tem, kaj je v resnici resnica in kaj ne, strokovno podkovane, se razume samo po sebi. Zato je znani borec za resnico Tone Peršak, ki ga je premier Cerar pred kratkim postavil na mesto ministra za resnico, pohitel z načrti za izgradnjo laboratorija, v katerem bo potekala destilacija in pridobivanje za vlado varne čiste resnice, v kateri ne bo smelo biti niti sledu kakega subverzivnega sporočila. S takšno 24 karatno zlato resnico bo končno zagotovljena pravica do obveščenosti ljudstva o tem, kako pod preudarnim vodstvom ljubljenega vodje in njegovih koalicijskih oprod naša dežela v vseh pogledih skokovito napreduje.

Ker pa nobena oblast ne more preživeti samo od hvale, je treba tu in tam zagotoviti tudi kak veliki pok oziroma novinarsko zgodbo, ki poskrbi za opustošenje v opozicijskih vrstah. Kreiranje take zgodbe ponavadi precej stane, saj je treba raziskovalne novinarje po potrebi poslati na daljno Finsko in še naprej morda se pot jim kaže. Za kaj takega pa novinarske hiše – zato, ker njihovih izdelkov domala nihče ne kupuje – ponavadi nimajo denarja. Iz tega razloga bo vlada poslej projekte za eliminacijo političnih nasprotnikov financirala kar sama. Vladna Strategija razvoja medijev do leta 2024 v ta namen predvideva financiranje izbranega projekta. Žal samo enega, ker so proračunska sredstva omejena. Zato pa bo ta – še posebej, če bo potekal v času pred volitvami – tem skrbneje izbran. Še to – da bo delo na izbranem projektu potekalo čimbolj nemoteno je predvidena stroga konspiracija; imena nosilcev projekta, sodelujočih strokovnjakov in celo tema projekta pa bodo strogo zaupni vse do objave za zgodbe.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek