hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Miro Cerar je Lidia Glavina - o negativni selekciji botrov predsednika vlade

Deli na:
Miro Cerar je Lidia Glavina - o negativni selekciji botrov predsednika vlade

Ženski tako avšastega vedenja, kot je Lidia Glavina, ne bi zaupal niti vodenja frizerskega salona.

Po vsem do zdaj znanem o novi predsednici uprave Slovenskega državnega holdinga Lidii Glavina gre za povsem nekompetentno osebo, ki bo upravljala državno premoženje, vredno okoli 12 milijard evrov. Nadzorni svet SDH jo je pred nekaj tedni postavil za polnopravno predsednico uprave, do takrat je bila začasna. Ker nadzornike SDH predlaga vlada, imenuje pa jih državni zbor, je posledično za izbor predsednika oziroma predsednice uprave SDH najbolj odgovoren predsednik vlade Miro Cerar, ki je tudi predsednik daleč največje stranke v državnem zboru SMC.

Lidia Glavina ni napaka v sistemu, pač pa odlična ponazoritev sistema, za čuda se o njeni nekompetentnosti strinjajo mediji različnih provenienc, kar je za Slovenijo izjema. Napačno je zgolj mnenje, da jo je Cerar postavil na to mesto zato, ker jo lahko in ima to moč. Ne, postavitev te gospe kaže dejansko na nemoč Cerarja, ki je le izvrševalec interesov kapitalskih omrežij, ki dejansko upravljajo državno premoženje in širše državo. To nima nikakršne zveze z ideologijo ali svetovnonazorsko opredelitvijo posameznih strank in politikov, ampak gre izključno za denar. Prirejen življenjepis Lidie Glavina, iz katerega niso razvidne nikakršne sposobnosti za vodenje premoženja države, še več, niti nikakršne sposobnosti za vodenje vsaj srednje velikega podjetja, se je izkazal za norčevanje iz davkoplačevalcev. Novinarski kolegi, ki so se imeli čast z gospo osebno pogovoriti, so bili zgroženi, da je lahko takšna oseba sploh prišla na tako odgovorno mesto.

Če se vam ne da brati člankov o njej, vpišite na spletni strani youtube njeno ime – spremljali boste prisrčen pogovor gospe pred nekaj leti v italijanščini (gre za dvojno državljanko), nastal v eni od tržaških zlatarn. Šlo je za intervju za lokalni italijanski medij, ki jo je predstavil kot »znano tržaško menedžerko«, tema pa so bila ličila, moda, butiki, idealni moški, dragulji. Njen desetminutni nastop pove več kot sto tisoč besed, ne gre le za besede, pač pa vedenje, hihitanje, odzivanje … zato vam priporočam ogled. Oprostite, ženski tako avšastega vedenja ne bi zaupal niti vodenja frizerskega salona, »znana menedžerka« pa sedaj upravlja državne milijarde.

Z dolgimi nogami, ki jih je, oblečena v vroče hlačke, v intervjuju na kavču ponujala na ogled, me je spomnila na nekdanjo premierko Alenko Bratušek. Slednjo so učinkovito »stehtali« v Bruslju, ko se je potegovala za mesto evropske komisarke, na sramoto Slovenije je bila izjemno lahka. Toda kdo je dejansko Lidia Glavina? Nihče drug kot premier Miro Cerar.