Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Kaj bo storil Janez Janša, če ga spet premaga »vzporedni mehanizem«?

Deli na:
Kaj bo storil Janez Janša, če ga spet premaga »vzporedni mehanizem«?

Foto: Primož Lavre

Trojni referendum je referendum o vladi Roberta Goloba. Sila nenavadno je ta odločitev prvaka SDS opozicije, da svojemu volilnemu telesu daje upanje na zmago, potem ko je bil poražen na aprilskih volitvah in se vlada ni niti konstituirala po svojih predstavah. Kaj bo storil Janez Janša, če ga spet premaga »vzporedni mehanizem«?

Sveženj treh zakonov, o katerih bomo glasovali v nedeljo, naj bi bil za volivce dovolj odbijajoč, da bi več ljudi obkrožilo proti kot za. Ali niso prav na stranki podpornikov kandidature Anžeta Logarje pritoževali, da v Sloveniji v taboru nasprotnikov vseskozi glasujejo proti – pa naj še tokrat.

Gre kajpada za oblast nad RTV Slovenija, glavno bitko v vojni z mediji napovedano sredi leta 2020. Če bi ne bilo vladnega zakona o RTV Slovenija, bi tudi ne bilo referenduma o noveli zakona o dolgotrajni oskrbi in noveli zakona o vladi.

Gre kajpada za oblast nad RTV Slovenija, glavno bitko v vojni z mediji napovedano sredi leta 2020.

Janša je v pogovoru za Demokracijo dejal, da so do vlade popolnoma servilni mediji, za vsako vlado še bolj škodljivi kot skrajno kritični. No, če bi bilo temu res tako in bi bil v to res prepričan, ne bi bili v nedeljo povabljeni na referendum. Saj bi bilo vendar dobro zanj in za njegovo stranko, da servilna RTV aktualni oblasti naredi čim več škode.

Kaj pa če so te Janševe besede že njegovi naslednji korak, če bi izgubil referendum o RTV in bi bila zakonska novela uveljavljena. (Tudi glede na sestavo ustavnega sodišča, saj so v SDS že napovedali ustavno presojo.) Ne skrbite, moji dragi jedrni in zvesti volivci, do Golobove vlade popolnoma servilna Golobova TV bo zanj še bolj škodljiva kot skrajno kritična. In zgodba se tako nadaljuje, brez odgovornosti za predlagatelja referenduma, ki je zapravil milijone za referendum o vladi, potem ko je izvoljena oblast komaj začela delati.

Če je res, da gre za biti ali nebiti največjega javnega medija, je na drugi strani nenavadno reči, da bo vlada zaradi tega občutila še najmanj posledic. Premier Robert Golob je svaril tudi s popolnim kaosom in razpadom sistema, ki se bo zgodil v domovih za starejše, ljudje bodo začeli izgubljati postelje v domovih in pravice. In vse to naj ne bi imelo večjih posledic za vlado?