stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Jože Biščak: Poročna torta Omarja Mateena

Deli na:
Jože Biščak: Poročna torta Omarja Mateena

Tisti, ki imate malo boljši spomin in ne berete samo slovenskih medijev, se boste spomnili, da sta bila slaščičarja Aaron in Melissa Klein iz mesteca Gresham v Oregonu obtožena krščanske homofobije in nestrpnosti do »drugačnih«, ker sta v svoji slaščičarni Sweet Cakes by Melissa zavrnila, da bi za lezbijki Rachel Cryer in Laurel Bowman spekla poročno torto. Boga boječa zakonca sta za levičarje in skupnost LGBT nenadoma postala simbol sprevržene zahodne kulture, ki jo je treba izkoreniniti. Izključno zato, ker sta s svojo zasebno lastnino ravnala tako, kot sta sama želela, na koncu je bila kriva njuna vera.

Zdaj preskočimo v današnji čas, ko je radikalni musliman Omar Mateen v Orlandu na Floridi izvedel napad na gejevski nočni klub Pulse in ubil 50 ljudi. Kaj ste lahko poslušali? Ne tega, da bi bila njegova islamska vera lahko navdih strelskega pohoda, ampak da je kriva bela civilizacija in posest orožja, zato je treba dostop do njega omejiti. Ste razumel? Pri Kleinovih je bila kriva njuna krščanska vera, pri Mateenu pa orožje. Primer hipokrizije za učbenike.

V Sloveniji ni prav nič drugače. Ob festivalu parade ponosa, ki se je te dni končal, lahko poslušamo govore njihovih aktivistov o tisočih oblikah homofobne diskriminacije, celo o sistemskem razlikovanju, kako težko je biti v tej deželi gej, biseksualec ali transseksualec. To govorijo isti, ki ne samo podpirajo, ampak v Slovenijo vabijo imigrante iz okolij, kjer grozljivo preganjajo nenaravne oblike spolnosti: če imajo srečo, jih vtaknejo v zapor ali javno bičajo, v najslabšem primeru jih do smrti kamenjajo, obesijo ali vržejo (brez red bulla, kakopak) z visoke stavbe.

Neverjetno je, da o zahodni civilizaciji govorijo vse najslabše, čeprav sta ravno v njej zrasli in se utrdili strpnost in svobodna izbira, tudi spolne usmeritve. Na svetu je 77 držav, kjer je homoseksualnost kazniva. Med njimi so afriške, arabske in azijske države, velika večina je muslimanskih. Tudi Afganistan, kjer ima korenine Mateen, Sirija in Irak, od koder prihajajo migranti v Evropo, pa Katar, ki sofinancira gradnjo džamije v Ljubljani.

Imperialističnih in pokvarjenih zahodnih držav na zemljevidu homofobije ni. Pa vendar vsak dan poslušamo ravno o tem, kako diskriminirane so spolne manjšine v zlobnem neoliberalnem kapitalizmu, socialni, posiljevalski in teroristični turizem, ki se ga gredo imigranti, pa je le posledica kulturološki razlik. Elin Krantz žal ne moremo več vprašati za mnenje. V prihodnjih tednih bi dopolnila 28 let, če bi bila še živa.