gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Jože Biščak: Kapo dol, Štefanec!

Deli na:
Jože Biščak: Kapo dol, Štefanec!

Kamere so daleč od tega, da bi Borisa Štefaneca imele rade, nastopa antipatično, njegova sicer artikulirana stališča se izgubijo med obstreljevanjem s sugeriranimi vprašanji. Ko je stopil na prste Dragu Kosu, okrcal svojega predhodnika KPK Gorana Klemenčiča, si drznil omeniti korupcijska tveganja pri upravljanju državnega premoženja in namigniti, da privatizacija pomeni manj korupcije, je skušal hoditi med kapljami in ostati suh. A tako pač ne gre. Če bi Štefanec stopal po mainstreamovski antijanševski poti, ki sta jo tlakovala Kos in Klemenčič, preprosto ignoriral odločbe sodišč, ki so presodila, da so Klemenčič, Praprotnik & Co. pri pisanju poročila o premoženjskem stanju Janeza Janše in drugih predsednikov političnih strank ravnali samovoljno in nezakonito, bi bil junak, zadnji branik države pred desničarsko korupcijo, v dveh ali treh letih bi postal še minister.

Saj veste, kako gre v tej državi: politiki so multipraktiki, ki so lahko vse, Karl Erjavec je živ dokaz. Ampak ne. Štefanec je Cerarjevi vladi tako začinil godljo, da se je Milan Brglez ob predaji poročila samo kislo držal. Sporočilo je bilo jasno: vlada je padla na lastnem preizkusu integritete. Res, nezaslišano, to si drzne neki Štefanec, kmečka butara iz Prekmurja, do pred leti z neugledno pisarno v Murski Soboti, za katerega so tisti, ki so ga porinili v ospredje, mislili, da ga bodo pozobali za malo malico.

Zato se je vsulo po Štefanecu. Da je stopil v prevelike čevlje, da je KPK pod njegovim vodstvom neučinkovita, da za boj proti korupciji ne naredi nič, da neka uslužbenka ni plačevala parkirnine. In še: da je manj prijav korupcije kot pred leti in manj rešenih zadev. Jebivetrovski argumenti. Če je manj zadev, jih je tudi manj rešenih, a ne? Če karikiram: ne more biti rešenih tisoč zadev, če jih je na naslov  protikorupcijske komisije prišlo samo 900. Te matematike seveda levičarji ne razumejo, saj so njihovi komunistični očetje in dedje na volitvah (kot edini kandidati) zmagovali s 110- ali 120-odstotno večino. Manj prijavljenih zadev tudi ne pomeni, da ta komisija slabo dela. To lahko reče samo tisti, ki uspešnost politika meri po tem, koliko zakonov in amandmajev vloži. In tisti, ki uspešnost KPK ugotavlja po orgazmičnih in histerično kričečih novinarskih konferencah, politično motiviranih poročilih.

Boris Štefanec se redko oglasi. Ko se, nekaj pove. Komentira tisto, kar zadeva njega in njegovo delo. Drugače od predhodnikov, ki so imeli uradno mnenje tudi o vplivu globalnega segrevanja na spolno življenje hrčkov. Ni vajen šovov, to je njegova »napaka«. Zato, Štefanec, kapo dol.