mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Grozljive podrobnosti, kaj naj bi storilec naredil, potem ko je igralca nehal zabadati

Deli na:
Grozljive podrobnosti, kaj naj bi storilec naredil, potem ko je igralca nehal zabadati

Povedali so nam celo določene grozljive podrobnosti, kaj naj bi storilec naredil, potem ko je igralca nehal zabadati.

Okrožna državna tožilka v Ljubljani Tamara Gregorčič je poskusila v drugo. Pred nekaj dnevi je namreč na ljubljansko okrožno sodišče vložila spremenjeno obtožnico zoper Stefana Cakića. 20-letniku sicer očita enako kaznivo dejanje kot pri začetni obtožnici v avgustu – uboj znanega igralca Gašperja Tiča, vendar naj bi po tožilkini novi interpretaciji dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

To je prvi preobrat v zadevi Cakić, saj je bistveno zmanjšana prištevnost lahko tudi temelj za bistveno znižanje zakonsko določene kazni. V primeru uboja je ta od pet do 15 let zapora. »Povzročitelj« tega preobrata je bil sodni izvedenec psihiater, ki je po uspešnem ugovoru zoper začetno obtožnico in vrnitvi zadeve v fazo sodne preiskave izdelal izvedeniško mnenje o stanju Cakića ob uboju Tiča.

Če ne gre ravno za psihopata, je dejanje, ko človek prime za 30-centimetrski nož in v besu vsaj 11-krat zabode drugo osebo, res nekaj izrednega. Posebno če to stori nekdo, ki nima predhodne kazenske ali siceršnje evidence nasilnih dejanj. Očitno je šlo pri »sporu« med mladeničem in 44-letnim igralcem v tistih zgodnjih jutranjih urah v igralčevem stanovanju za res nekaj zelo intimnega. Ravno najbolj intimni odnosi lahko pripeljejo do tako ekstremnih odzivov.

Foto: Bobo - Tragično preminuli igralec Gašper Tič.

Več naših virov pravi, da naj bi igralec z drogo omamljenega Cakića spolno zlorabil, slednji pa je »znorel«, ko je prišel k sebi in to ugotovil. Povedali so nam celo določene grozljive podrobnosti, kaj naj bi storilec naredil, potem ko je igralca nehal zabadati. Če navedbe o tem držijo, bi to kaznivo dejanje nedvomno pomenilo eno od najbolj skrajnih. Zadeve bomo še preverjali pred morebitno objavo.

Več naših virov pravi, da naj bi igralec z drogo omamljenega Cakića spolno zlorabil, slednji pa je »znorel«, ko je prišel k sebi in to ugotovil.

A vprašanje je, kaj bo na koncu sodnega postopka javnost sploh smela izvedeti. Velika verjetnost je, da bo sodni senat na predlog tožilke sojenje vsaj deloma zaprl za javnost, pri čemer naj bi se sklicevali na varstvo osebnega in družinskega življenja oškodovanca.

Da gre za res poseben primer, je potrdila tudi novinarka Večera Damijana Žišt z dolgoletnimi izkušnjami z ukvarjanjem s takimi kaznivimi dejanji. Pravi, da se je prvič v njeni karieri zgodilo, da policija po dogodku ni sklicala novinarske konference, kot jo je v drugih primerih umorov in ubojev. Mar torej držijo mnenja nekaterih, da gre za posebno obravnavo, ker je bil Tič del igralsko-estradne elite, ki v svojih krogih skriva marsikaj, kar je v nasprotju z lepo sliko v javnosti?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24