Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Gregor Preac: Vse zlo se vrača (in vse dobro)

Deli na:
Gregor Preac: Vse zlo se vrača (in vse dobro)

Obsojam metanje svinjskih glav kjerkoli. Nasilje nad ljudmi, živalmi, naravo, fizično, psihično, nasilje. To so neumni izpadi primitivnosti. Res da so kozje glave kot delikatesa v islamskem svetu razstavljene kar na ulici pred mesnico. A tu gre za sprejemanje v dejanja srednjeveško nečistočo, miselnost, nasilje, sovraštvo. Spuščanje na raven nasilnih izsiljenih migracij in nasilnih totalitarnih ver. Že meni se zdi svinjska glava ogabna. In dejanje samo. Za to ni opravičila.

In samo kaže, da imamo še veliko srednjega veka v nas samih. In kaže, da bo izsiljena migracija zamajala vse dobre odnose v deželi; dobesedno uničila, razdvojila, izčrpala Slovenijo. Eno samo nasilje povsod. Neumno je odpreti meje srednjemu veku, torej tistim migracijam, ki odpirajo meje preostalega srednjega veka v nas. Neumno je dopuščati srednji vek in se ga celo navaditi. Potem zavlada srednji vek. Konec je misli, konec svobod, varnosti.

Zakaj pravim, da sem tu v Maroku in v islamskih državah Severne Afrike in Bližnjega vzhoda v srednjem veku? Ker se ne morem, ne smem pogovarjati o veri, o politiki. Ker so (ne)miselnost, nesvoboda, nečistoča, nasilje, goljufija, (ne)vrednote, (ne)odnosi srednjega veka! No, mladi, najslabše izobraženi Maročani, tipični predstavniki srednjega veka, brez služb, se množično odpravljajo v Evropo. Seveda preko Carigrada, ker za Turčijo ne potrebujejo viz, dalje pa po znani poti čez 'gostoljubno', 'človekoljubno', luknjasto, predvsem miselno luknjasto, Slovenijo.

Islamska skupnost v Sloveniji in Evropi dejansko čuti pritiske, so pa tudi sami odgovorni, ker se niso oglasili prej in sami obsodili dejanj muslimanskih migrantov po Evropi. Ter nasilnih prehodov meja, tihotapstva in ostalih anomalij. S pasivnostjo ali celo aktivno so migracije 'svojih' ljudi podpirali. In jih običajno čutijo bolj za svoje kot pa svojo evropsko državo in sodržavljane druge vere. Res je, da sta islam v Sloveniji, islam v BIH, islam v Afganistanu pač v praksi drugačna in v drugih stoletjih. 

Podobno se dogaja Sloveniji, in vsemu. Ko molčiš in pasivno sprejemaš ali podpiraš zlo, se zlo vrača. In je potem vse zlo! Slovenija pod krinko človekoljubja zavestno ali nezavedno podpira izsiljeno migracijo. Vse izsiljeno je zlo. Nasilno. In to se nam vrača. In se nam bo zelo vrnilo. Zelo nasilno, zelo sovražno, zelo slabo. Podpiranje zla iz nevednosti ali naivnosti ni olajševalna okoliščina, ni odpustek. Kazen sledi! Žal večkratna in dolgotrajna. Iluzije, utopije, sanje so velikokrat potem kaos in nasilje in zaton.