GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Gregor Preac: Turški med in handžar

Deli na:
Gregor Preac: Turški med in handžar

Vse se vrti okrog Turčije. Bolniku v Bosporju je uspelo vsiliti svojo politiko Bruslju, Nemčiji, ZDA in Rusiji. Vsa zgodovina islama, Seldžukov, Turčije je osvajanje, ropanje, piratstvo, diktatura, genocid, izigravanje nasprotnikov drugega proti drugemu. To nadaljuje tudi Erdogan v vlogi vzornikov preroka Mohameda in Sulejmana Veličastnega, glavnih likov tega zla. Turčija bo z visoko nataliteto kmalu za Rusijo druga največja država Evrope oziroma prva v EU, če ne bo EU prej prav zaradi Nemčije in Turčije razpadla. Se vam zdi odhod Velike Britanije in prihod Turčije napredek EU?

Zakaj EU ne sme ukiniti vizumov Turčiji oziroma ji podeliti polnopravnega članstva? EU ne zna rešiti nobene vojne ne političnega spora; ne štiriletne v BIH, ne v Ukrajini, ne na Kosovu, ne v Severni Afriki, ne na Bližnjem vzhodu in v Siriji. S Turčijo si nakoplje novo bodočo vojno; med Turki in Kurdi. Kurdov je v Turčiji 15 milijonov ali petina vsega prebivalstva. Turčija nikoli ni bila demokratična država, imela je vsaj pet državnih udarov, tako vojaške kot civilne oblasti pa so bile orientalsko totalitarne, četudi kdaj pod krinko demokratične izvolitve in parlamenta. Erdogan že celo desetletje sistematično uničuje opozicijo, državne ustanove, medije in svobodno gospodarstvo.

Turčija nikoli ni bila pravna država. Leta 1974 je Turčija zasedla del Cipra, sicer pod pretvezo zaščite svoje manjšine, in ostala do danes. Turška vojska je bombardirala in vdirala tako v Irak kot pravkar v Sirijo, kjer pobija Kurde. Turčija ima večjo manjšino v Bolgariji; torej niti Bolgarija ni varna, prav tako pa ozemeljske zahteve do Grčije in grških otokov. Erdoganovi glavni politični agendi sta širjenje fundamentalističnega vahabitskega islama in obnovitev Otomanskega imperija. Pravkar so odprti tretji most čez Bospor poimenovali po sultanu Selimu, osvajalcu Irana, Kavkaza, Egipta, delov Balkana.

Tudi zato stavi Turčija vse na izsiljevanje EU za ukinitev vizumov in polnopravno članstvo. Turčija je zelo nerazvita država; sploh manjša mesta in podeželje. Vsaj petina moškega prebivalstva je nezaposlenega ali pol zaposlenega; ženske pa so tako ali tako običajno doma. Erdogan je beguncem v Turčiji obljubil podelitev turškega državljanstva. Prav tako se želi znebiti Kurdov in turške opozicije.

Z ukinitvijo vizumov bo Evropa dobivala milijone iskalcev zaposlitve in azila legalno. Prav tako pa kriminalce, ki jih namerava Erdogan spustiti iz zaporov, 40.000, da sprosti prostor za politične nasprotnike. Z ukinitvijo vizumov dobijo turške mafije, ki se že sedaj ukvarjajo s tihotapljenjem ljudi, mamil, orožja, zlata, prosto pot v Evropo k svojim diasporam. Z vstopom Turčije v EU dobi EU meje z Iranom, Irakom, Sirijo, skoraj vsa islamska Azija in Afrika ima potem prosto kopensko pot v Evropo.

O miselni zaostalosti Turčije pove tudi to, da Erdogana po pospešenem uvajanju diktature in islamizacije v Turčiji zdaj podpira okrog 70 odstotkov ljudi, prav tako je nesporni junak turške diaspore v Nemčiji, Avstriji in drugod. Kar 60 odstotkov ljudi v Turčiji podpira večjo vlogo islama v družbi in ustanovah, kar petina pa džihad in vse njegove oblike; tudi islamski terorizem na Zahodu. No, Otomanski imperij do sredine 18. stoletja ni dovoljeval tiskanja knjig, edini turški Nobelov nagrajenec za literaturo iz leta 2006 Orhan Pamuk je v Turčiji politično nezaželen. V celotnem islamskem svetu vsako razmišljanje, spreminjanje in pisanje strahuje pred obtožbami za blasfemijo in žaljenjem vere.

Dolžnost vsake suverene države je ob spoštovanju mednarodnih obveznosti nadzorovanje svojih meja. Turčija se je (kakor Slovenija) že doslej pokazala nesposobna nadzorovati meje in tihotapce, ki so povezani s policijo in oblastjo. Po ukinitvi vizumov in članstvu v EU bodo migracije še silnejše turško orodje in orožje. Z Junckerjem in Merklovo je EU postala talka Turčije.

Merklovo kaznujejo nemški volivci, Junckerja nihče, saj ni bil demokratično izvoljen. Ga bo šele razpad EU? Balkan, ki sta ga 500-letna otomanska zasedba in razpad Jugoslavije pustila v popolnem intelektualnem in gospodarskem razsulu, je lahek plen Turčiji in Nemčiji. Kaže, da sta samo Madžarska in Avstrija, po stoletnih izkušnjah kot poslednji obrambni črti Evrope, razumni in pragmatični.

Samo v enem letu so se z Nemčijo, Turčijo in migracijami neverjetno povečali kriminal, nasilje in militarizacija po Evropi in Sloveniji. Slovensko zunanje ministrstvo pa s svojimi nepotističnimi kadri in kariernim aparatčikom še zmeraj sirsko vojno razlaga kot upor proti diktaturi in ne kot versko-sektaško in proksi vojno Savdske Arabije, Turčije, Izraela in ZDA za prodajo orožja in izčrpavanje šiitske strani (Irana, sirskih Alavitov, libanonskega Hezbolaha) ter Rusije in Kurdov. Sunitska Islamska država je podobna zgodba v večinsko šiitskem Iraku, prav tako državljanska vojna v Jemnu, ki ga redno bombardirajo savdska letala.

Trojka CEP (Cerar, Erjavec, Pahor), ki je odprla turški mafiji slovenski koridor v EU in ga dalje vzdržuje, po že vse leto ponavlja, da Turčija ni varna država za sirske in iraške begunce, obenem v Turčiji letuje na tisoče Evropejcev in Slovencev. Turčija je dokazala, da zna dobro poskrbeti za milijone turistov, torej ima vse zmožnosti tudi za begunce, ki so povrh še bratje po veri, v Turčijo pa jih je prignalo turško spodbujanje vojne oziroma turško oboroževanje upornikov.

Na več novinarskih vprašanj in zahtevkov po seznamu držav, ki jih Slovenija ima za nevarne, mi ne na zunanjem ne na notranjem ministrstvu niso hoteli dati uradnega odgovora. Zanimivo razumevanje svetovne politike trojke CEP in odgovornosti do medijev, javnosti in države! Za begunce in migrante iz Sirije, Iraka, Afganistana, Pakistana je torej Turčija nevarna, za turiste oziroma slovenske državljane pa varna!? Ali slovenski vrh ogroža državljane ali laže oziroma tako ali drugače oboje?!