pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Gregor Preac: Še eno izgubljeno evropsko stoletje?

Deli na:
Gregor Preac: Še eno izgubljeno evropsko stoletje?

Zakaj imamo inštitute, in to poplavo njih, s podporami ali popolnim financiranjem države? Zakaj ni študij o migracijah, o vplivih, posledicah prejšnje migracije iz Jugoslavije, 40-letne islamske migracije v Zahodno Evropo, študije nastankov getov, kriminala, neintegracije, študije o prejemnikih socialnih podpor tudi po kriteriju narodnosti, državljanstva, vere? Ta prekleta politična korektnost! Ki ni drugega kot cenzura in avtocenzura! In ne morem predsednika vlade ali države ali zunanjega ministra poimenovati pokvarjeni lažnivci; ščiti jih zakonodaja oziroma uradni položaj!

Ko iščeš podatke po spletni enciklopediji, evropskih medijih, knjigah, knjižnicah, študijah, je celo statistika izredno pomanjkljiva ali je ni. Piše, da je muslimanov v Nemčiji uradno 2,5 milijona, predvideva pa, ker je stara in nepopolna, da jih je dejansko dvojno število, pa še zadnja milijonska migracija ni bila všteta, kjer je že zdaj vsaj deset odstotkov prišlekov, 100.000, izginilo neznano kam. Podobno je na Švedskem, v Franciji, Veliki Britaniji, in še posebej v Italiji. Zaradi politične korektnosti, verskih, ideoloških, političnih zadržkov je Evropa, in še bolj Slovenija, na področju populacij, migracij, vere, sociale, družbenih odnosov, novih socialnih skupin povsem brez pravih študij, statistike. Redke študije o migraciji iz republik nekdanje Jugoslavije so pri mešanih zakonih pokazale veliko več družinskega nasilja. Kje so študije šolskega nasilja, kriminala, organiziranih združb?

Evropa se še ni izkopala iz prve finančne krize, ki je vzela desetletje, ko se po napovedih strokovnjakov že tvari nova. Ni čudno: nič se doslej ni rešilo, vse se le pometa pod ‘turško’ preprogo: na Kosovu, v BiH so še zmeraj Modre čelade, podobno ves Kavkaz. Pridnestrovje in Moldavija sta mafijsko razsulo, Ukrajina se nikamor ne premakne in tone. V Italiji, Franciji, Španiji in še kje ne morejo izvesti pravih gospodarskih reform, saj se vse zmeraj ustavi pri razbohoteni sociali in birokraciji, kakor tudi v Sloveniji. Davčne oaze še dalje cvetijo, tudi tiste najbližje na angleških otokih v Rokavskem prelivu. Nenazadnje je bil šef EU Juncker premier davčne oaze Luksemburga. Evropa je pred brexitom. Migrantska kriza je še naprej komedija s Turčijo, sploh zdaj, ko je predsednik Erdogan v svoji stalinski paranoji ali igri z Evropo odstavil premierja in glavnega pogajalca z EU Davutogluja.

Opravka imamo torej s slabo izobraženimi kariernimi politiki, ki so povsem zgubili stik z družbo in stvarnostjo oziroma se kot nori kralji obdali z dvornimi norčki in kimavci, torej aparatčiki-roboti. Opravka imamo s popolno odpovedjo znanosti, statistike, demokracije; zaradi vse večje splošne neizobraženosti in pasivnosti družbe, zaradi ‘politične korektnosti’ in drugih utopičnih ideologij. Ob hitrem razvoju tehnologij, komunikacij, globalizacije, širjenja EU pa ni nobenih strukturnih reform, nobene prave integracije znotraj EU, ne stvarne dolgoročne geopolitične vizije. EU bo v naslednjih desetih letih namesto za prepotrebno notranjo integracijo porabila 500 milijard evrov le za golo vzdrževanje migrantov. Nobelov nagrajenec za ekonomijo Joseph Stiglitz opozarja, da je bilo predvidevanje tvorcev EU, da se bo kapital v EU prelival v revnejše dežele EU in jih razvijal, povsem napačno. Kapital, mladi intelektualci, ideje odtekajo v Nemčijo in razvito Skandinavijo. Obrobje Evrope služi samo kot cenena delovna sila ali proizvodnja polizdelkov. Politiki manj razvitih držav preprosto niso sposobni kopirati šolskih, političnih, ekonomskih sistemov najbolj razvitih in se držijo svojega zakonodajnega kaosa.

To se da razbrati na občutnem padanju življenjskega standarda na obrobju Evrope, tudi v Sloveniji. Grčija je z vsakim novim milijardnim paketom pomoči bližje popolnemu kolapsu. Znotraj EU se veliko bolje razvijajo severne in srednjeevropske države, ki so ohranile svojo valuto. Nemčija si je prisvojila evro in EU. Nemčija se bliskovito razvija, ko latinski jug stoji. Ali res verjamete, da gre preračunljivim Nemcem, ki pri Grkih ne kažejo nobenega človekoljubja, pri islamskih migracijah za človekoljubje? Prosim vas, gre le za čim cenejšo delovno silo. Papež, ki je tudi migrant in tujec v rimski kuriji, pa ob nenavadnem izboru in prejemu Karlove nagrade, ki jo podeljuje nemško mesto Aachen za evropska združevanja, v zahvali sanja o novem evropskem humanizmu, o povsem odprti Evropi migracij. Evropski politiki si farsično podeljujejo nagrade, pred tem Nizozemci Merklovi. Če bo Nemcem migrante uspelo porabiti za ceneno delovno silo, zakaj jih bo Slovenija? Najprej moraš biti resnično neodgovoren naiven bedak, da čez dvomilijonsko državo v ‘živinskih vagonih’ prevažaš pol milijona ljudi v nemška taborišča in ogrožaš varnost države in EU ter ne pomisliš niti na nevarnost pandemije ali usodo teh ljudi. Predsednik republike svoje državniške obiske izkorišča, da Poljski in drugim vsiljuje kvote. Bruselj zdaj sočasno seveda že povečuje kvote, saj se nabira nov milijon migrantov. In grozi z visokimi finančnimi kaznimi neubogljivim članicam.

Torej ne bo ostalo pri 2000 ljudeh za Slovenijo. Prihajale bodo kvote na kvote. Vzemite vsaj, za božjo voljo, kvote izobražencev iz Tajvana, Singapurja, Skandinavije, Koreje, Japonske, vzemite za predsednika države Danca, premierja Finca, predsednika parlamenta Norvežana, za parlamentarce strokovnjake iz evropskih metropol. Vzemite končno že kaj umnega, z znanjem in širino, da ne bomo zgubljali desetletij, stoletij, tisočletij! Z napačno ekonomsko politiko, s kozmetičnimi reševanji vseh političnih, vojaških in drugih sporov in kriz, EU in Slovenija zgubljata desetletje, s srednjeveško islamsko migracijo pa stoletje, če ne Evrope same! Imam čuden občutek celotnega kaosa in paradoksa in farse, da bo Merklovo ubil musliman!