stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Gregor Preac: Bo EU islamska država?

Deli na:
Gregor Preac: Bo EU islamska država?

Pibližuje se obletnica največjega skupinskega preseljevanja v Evropo, ki je pripeljala do brexita, vsaj deset ograjenih državnih meja znotraj EU, množice državnih taborišč po Nemčiji, Italiji, Grčiji, do kopice ilegalnih taborišč, destabilizacije Balkana, povečevanja getov po evropskih mestih, do povečanja kriminala v Nemčiji za tretjino v zadnjih dveh letih. Povečal se je terorizem v Franciji, Belgiji, Nemčiji, imamo izredne razmere, množično ukinjanje človekovih pravic, naraščanje ekstremizmov, polarizacijo družbe, povečano cenzuro v medijih in na družbenih medijih, na drugi strani pa krepitev nadzora nad geti, mošejami in celotno muslimansko skupnostjo, ki se tako še bolj odtujuje od večine evropskega prebivalstva.

Slovenija bo zapisana v zgodovino kot tista, ki je občutno pripomogla k destabilizaciji EU: čez svoje ozemlje je ob Italiji in Madžarski prepeljala v Nemčijo tretjino vseh migrantov od 1,5 milijona. Slovenija ni ustvarila samo balkanske poti, temveč tudi slovenski koridor, kjer zdaj v tovornjakih in drugače na veliko tihotapijo orožje, mamila in ljudi; prav tako tudi čez pristanišče v Kopru. Avstrija nas ograjuje od preostale Evrope, ker nam več ne zaupa. Predsednik republike nam vsiljuje federalizacijo EU, trojka CEP (Cerar, Erjavec, Pahor) je odnose z Madžarsko in Avstrijo pripeljala do najnižje točke v zgodovini samostojne države. NATO se je odločil, da bo storil vse, da Slovenija ne dobi prostega izhoda na morje, saj tako odpade možnost, da bi Slovenija komurkoli drugemu kot Natu koristila za pomorsko in vojaško bazo. Prav tako se Slovenija pripravlja na sprejetje večjega števila migrantov iz kvot v taborišča, ki so v Nemčiji pokazala, da so leglo neredov, kriminala, radikalizacije, pa polarizacije prebivalstva ter aktivnosti levih in desnih radikalnih skupin. V migrantih ustvarjamo množico teroristov, ko se z nezrelimi ljudmi tretjega sveta igrajo nezreli uradniki prvega sveta!

V Slovenijo vse prihaja z zamudo: če bo trojka CEP še naprej sodelovala v nemškem scenariju, bomo čez leto ali prej dobili tudi terorizem ter zapravili edino dobrino, ki jo še imamo, javno varnost. Radikalizacija s pomočjo satelitskih medijev Savdske Arabije, Turčije, zalivskih držav ter družbenih medijev, ki jih med muslimani obvladujejo ISIS in druge islamistične skupine, hitro napreduje, terorizem pa virtualno evolvira v osamele volkove oziroma tudi v odkrit medverski spopad ter spopad civilizacij. Dvanajsto največje mesto Evrope lahko povsem ohromi najst­nik s pištolo in drugim pokaže, kako enostaven je terorizem, kako učinkovit! Ko tu predvidevam veliko verjetnost, da se bo terorizem usmeril tudi na velike tarče, kot so vodovodi, kemične tovarne, depoji nafte, nuklearke, se bodo ponovno našli mnogi, ki bodo trdili, da strašim prebivalstvo, spodbujam sovraštvo in dajem zamisli teroristom. Morda bi morali v Sloveniji in drugod po Evropi za zapovedano politično korektnost ukiniti medije in zapreti redke novinarje, ki opozarjamo; kakor to počne zaveznik EU, Nata in Slovenije – »demokratično« izvoljeni predsednik Erdogan!

EU in trojka CEP dogajanje le opazujeta in se treseta pred novo invazijo iz Turčije. Da je lahko predsednik Erdogan po plačilu EU treh milijard evrov čez noč ustavil migracijo, pove dvoje: da jo je umetno sprožil in da jo lahko tako hitro sproži še enkrat. Kako pokvarjena je politika EU, kako žalostno šibka, neučinkovita, brez zamisli, brez reševanja, gnila do korenin, in vsa evropska demokracija, ki še zlasti poslednje leto intenzivno deluje proti svoji lastni evropski in državnim zakonodajam, proti javnemu redu in javnemu mnenju, proti logiki in etiki! Država, ki je dopolnila komajda četrt stoletja, je v ukinjanju in samozanikanju! Nima niti demografske ne socialne politike, ki bi se končno obrnila na izobražene mlade družine in zadrževanje in spodbujanje znanja. V zadnjih letih je Slovenijo zapustil cvet družbe – 50.000 mladih strokovnjakov! Trojka CEP jih pospešeno nadomešča z ljudmi iz srednjeveških vasi Afganistana, Pakistana, puščavskih mestec Iraka, Sirije, Somalije …, kjer se vsak spor rešuje oko za oko; saj zato so vojne; plemenske, verske in druge, saj zato je terorizem. Islamski mediji poročajo, da je zdaj polovica mladih v velikih angleških mestih muslimanov. V Zahodni Evropi je danes okrog 10.000 mošej; največ v Nemčiji, 2800, sledi Francija, 2100, in Velika Britanija, 1500. BIH, ki v številko ni zajeta, ima okrog 1900 mošej. Edina, ki je zavrnila gradnjo mošeje, je po islamskem tisku Kuba, ki ima 4000 muslimanov.

Ko se z migracijo večajo geti in se številčno krepi muslimanska skupnost, ki šteje v Zahodni Evropi že okrog 25 milijonov članov, je integracija še manj verjetna oziroma zakaj bi sploh bila, če pa vanjo v demokratični Evropi nikogar ne moreš prisiliti. Nasploh ni logično, zakaj bi se vera, ki se uspešno širi, podrejala; torej vera, ki ima veliko večjo rodnost, ki ob mošejah, ki so polne, ter organizacijah in medijih ustanavlja, kot na Nizozemskem, svoje politične stranke ali prevzema stare politične stranke, kot v Nemčiji turška manjšina Zelene. Zakaj ne bi raje naprej osvajala, saj je to njeno bistvo preživetja! Islam je povsem drugačen, z mnogimi varovalkami, kot so versko čista hrana – halal, smrt za prestop, pa družina določa poroko, in to le znotraj verske skupnosti. Svojim dekletom preprečuje poroko s staroselci, staroselska dekleta pa s poroko islamizira – 15.000 prestopov v islam v Nemčiji zadnje desetletje.

Integracija, ko se prilagajajo in trudijo z ljubeznijo in človekoljubjem le staroselci, ne more uspeti drugače kot s pretopitvijo staroselcev v islam! Evropi, ki ne zna brati svoje prihodnosti, nastavlja ogledalo predsednik Erdogan: kako lahko sekularno državo legalno z demokracijo in demokratičnimi institucijami, ko imaš večino, spreminjaš v diktaturo, versko diktaturo, islamsko državo. Bo EU 2100 islamska država?