kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Taufer je bil pripravljen Udbo sprejemati kar doma, erotično, kot ljubico

Deli na:
Taufer je bil pripravljen Udbo sprejemati kar doma, erotično, kot ljubico

Dr. Boštjan M. Turk, politični analitik in publicist

V Arhivu RS je ostalo veliko gradiva, ki priča – ne glede na Tauferjeva zaklinjanja – da z Udbo pogovora takšne vrste, kot ga je zmogel Viktor Blažič, pač nikoli ni imel. Ko je Blažič kategorično zavrnil sodelovanje pri umazanem projektu – junak Kundere pa sestopil na dno družbene lestvice – je »Filozof« imel več pogovorov z najbolj spotakljivo institucijo prejšnjega sistema.

Takole so pri Udbi ocenili njegovo gorečnost do Jugoslavije in željo, da jih sprejema kar doma, in to že prvo dopoldne: »Bil je (Veno Taufer, op. B. M. T.) mišljenja, če bi mu dajali naloge sestavljati sestavke, ki bi bili za Jugoslavijo sovražni, takoj prekine delovno razmerje na BBC, ker kaj takega ne želi delati (…) Sedaj ko je zadeva zaposlitve ugodno rešena, se je pokazal precej bolj sproščenega in na splošno bolj pripravljenega malo širše razgovarjati.

Ob koncu razgovora je izrazil, da je dopoldan vedno doma in da naj po potrebi pridemo k njemu kadarkoli.« (Vir: Arhiv RS). Veno Taufer je bil pripravljen Udbo sprejemati kar doma, erotično, kot ljubico, v dopoldanskem času. Sicer je trdil, da je bila ta ponudba tako »gnusna«, da je agenta vrgel čez vrata. A do danes ni povedal, kakšen je bil, koliko je bil star in kako mu je bilo ime. Zato je logičen sklep, da si je to nekdanji predsednik DSP preprosto izmislil.

KOLUMNA V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24