Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Milan Kučan je stric vseh stricev. In pika!

Deli na:
Milan Kučan je stric vseh stricev. In pika!

Foto: Primož Lavre

Maja Sunčič, publicistka

Najbolj zlovešči zgledi Kučanovega rolanja Slovenije iz ozadja je njegovo »uradovanje« iz kavarne Zvezda, ki najbolj uteleša stričevsko maniro. To velja tudi za mnogo spletk zlasti v zvezi z Mercatorjem, ki ga danes spet pogrevajo v Meščevi Levici, Kučanu zvesta »stroka« in Kučanu podrejene fake news.

Nekaj se lahko zgodi, le če to Kučan odobri. Tako je imel Kučan maja 2009 v kavarni Zvezda skrivnostni pogovor z enim najbogatejših Hrvatov Brankom Roglićem o nakupu četrtinskega deleža Mercatorja. To je pozneje, januarja 2011, v intervjuju za Reporter priznal tudi Kučan: »Poklical me je, ko so prodajali delež v Mercatorju, da bi me vprašal, ali je sporno, da se on kot Hrvat pojavi kot interesent za odkup deleža v Mercatorju.« (31. 1. 2011)

S tem je sam Kučan potrdil, da še zdaleč ni navaden upokojenec, ampak tisti stric iz ozadja, h kateremu hodijo tuji vlagatelji po dovoljenje za nakup največjih slovenskih podjetij. Takšno je zakulisno delovanje našega strica vseh stricev!

Kučan danes prek svojih fake news krčevito išče krivce za bančno luknjo. Da morda kdo ne bi videl Kučana, ki je glavni politični stric propadle ideje o nacionalnem interesu. Ob zadnji krizi je nacionalni interes neslavno bankrotiral, na slabo banko (DUTB) so bile prenesene slabe terjatve do podjetij, ki so večinoma povezana s privatizacijo (bankrotirani nacionalni interes) in gradbeništvom.

Med desetimi največji dolžniki slabe banke z največjimi bruto dolgom so kar štiri podjetja, ki so neposredno ali posredno povezana s člani Foruma 21: Merkur (Bine Kordež), Sava (Janez Bohorič), ACH (Herman Rigelnik), Grep (zasebni partner pri izgradnji Jankovićevih Stožic). Da ne omenjamo številnih drugih »nacionalnih šampionov« iz omrežja F 21, od Probanke do Trima, ki so klonili pod bremenom dolgov in menedžerskih odkupov.

26 let po osamosvojitvi je Slovenija zaradi Kučanovega stričevstva še vedno Blatni dol in še zdaleč ni uresničila svojega potenciala. Zato je Kučan tisti, ki bi se moral opravičiti vsem Slovenkam in Slovencem!

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24