Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Margaret Thatcher je bila impresivna osebnost, zelo ostra in pametna političarka

Deli na:
Margaret Thatcher je bila impresivna osebnost, zelo ostra in pametna političarka

Foto: Primož Lavre

Alenka Lawrence, zgodovinarka in novinarka, hči slovenskih novinarjev pri radiu BBC v Londonu, je časnikarsko pot začela pri islamski reviji Impact International in pri katoliškem tedniku The Universe. Pogovarjala se je z Margaret Thacher, Neilom Kinnockom, Francom Zeffirellije, materjo Terezijo in številnimi drugimi znanimi osebnostmi. Leta 1989 se je pridružila britanski medijski hiši BBC World Service. Je tudi avtorica knjige In kje je tu Bog? Zgodba vojnega pilota in človekoljuba je izšla pri založbi Družina. Trenutno je upokojena in z možem živi v ZDA. Še vedno piše tudi kolumne o življenju Britanke v ZDA in blog.

V Angliji je precej katoliških časopisov, obravnavani so povsem normalno, kot vsi drugi mediji. Seveda niso tako zelo veliki kot kateri drugi mediji, so pa tudi za politike, predvsem pred volitvami, zelo pomembni.

Vedno smo imeli intervjuje z voditelji vseh strank, v osemdesetih sem za Universe intervjuvala tudi predsednico vlade Margaret Thatcher. Bila je zelo zainteresirana za intervju, v katerem bi govorila o družinskih vrednotah.

Bila je zelo ostra in pametna političarka. Vedela je, da se bližajo volitve, pomembni so tudi glasovi katolikov. Zelo zanimivo jo je bilo spoznati. Bila je zelo impresivna osebnost, čeprav se morda z njenimi stališči marsikdo ni najbolj strinjal.

INTERVJU V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24